View Single Post
Staro 11.02.2018., 21:38   #4380
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Hm, da prijavim slučaj / situaciju, vjerojatno ste ovo već "prošli" u temi al eto "kasnim",
uredno sam odgađao update (hebem im sve po spisku sa tim bezobraznim i idiotskim motom da nema NE nego samo odgodi) za J5 (16) sa 6.0.1 na aktualni 7.1.1,
narafski da sam neki dan krivo odgovorio (čitaj čorav) i krenio Dl,
znam da sam ga mogao pauzirati al i takav bi svako malo zajebavao pa sam ga pustio (neka ga đava nosi) ...

Update je odradio ok, nakon glavnog bio je još jedan malecki,
evo šta sam primijetio / ustanovio:
- nova slikovnica (čitaj GUI, Ikone, fontovi), mora ličiti na iGofno

- to šta je fensi / šmensi tanji font pa time teže čitljiv (ko te j moj tetrijebe,
je znam da se može povećati, to sam i napravio, min. korekcija je dovoljna

- potrošnja baterije je nešto manja al i prije mi je bila skroz ok,
jedino se bila promijenila na gore baš od kada sam odgađao update,
vjerojatno zbog tog procesa u pozadini

- generalno su neke stvari nacrtali drugačije, neke opcije premjestili al ima i stvari šta su makli

- od stvari šta su makli u 6.0.1 u Developer opcijama je bila mogućnost "Use Legacy DHCP Server" šta u prevodu znači koristi TCP/IP v4 umjesto favoriziranog v6,
u 7.1.1 je nema, meni nije nikad trebala (vjerojatno sam imao sreće) ali zna trebati, pisali smo o tome ...

- drugačije su napravili spajanje na poznate WiFi mreže, sad ide automatski a prije si trebao potvrditi, još su makli notifikaciju / potvrdu pri dnu ekrana,
još nisam načisto jeli to + ili -

- od App - ova šta koristim svi rade ok, neki su dobili nešto više informacija

- jedino me sitno zezao stari AutoScreen ONOff, služi za Lock / Unlock ekrana preko proximity senzora (kad mob držiš u preklopnom etui - ju,
netko će reći šta nisi napravio update ili prešao na neku sličnu aplikaciju,
mrzim istraživati dok nađeš onu šta zaista radi šta želiš a da usput nije puna reklama ili nekog drugog smetja,
usporedbe radi ova stara je veličine 134k, a neka nova aktualna 6.4 Mb i više,
stara je ipak proradila kako treba kada sam joj dozvolio Notifikacije mada ih nema u klasičnom smislu ...

Najviše sam se bojao hoće li se mob umrtviti / usporiti sa novim 7.1.1,
upotrebit ću čuvenu frazu iz crtića: Izgleda da nije
Nikky je offline   Reply With Quote