Citiraj:
Autor K3oz
Pozdrav! Pocetnik sam u rudarenju , pa shodno tome imam i par pocetnickih pitanja oko overclock-ovanja..  Imam gigabyte 1070 windforce OC graficke.
Nasao sam tuturijal da je ovakav setup ok:
memory clock +700
core clock +150
power limit 70% (kao moze i manje)
Interesuje me jel ovo ok ili da menjam nesto?
Temperatura sa ovakvim OC bez spustanja power limita je 60-65c. Da li je to ok temperatura?
Da li je bolje ventove podesiti fiksno ili da rade automatski u zavisnosti od temperatue?
Malo me zabrinjava sto u AB, GPU clock ide skoro do max. Da li je to problem?
http://prntscr.com/ibbv76
|
- igraj se malo dok ne dobiješ najbolje rezultate. provjeri koja ti je memorija na GPU (app: GPU Z) pa ako je Micron / Samsung možda možeš i bolje rezultate dobiti
- 60 je ok, ja svoje držim na toj setpoint temperaturi
- najbolje je staviti neki MIN - tipa nek se vrte na 40% a onda da automatika radi daljnje upravljanje. Tipa imam 3 "šrot" XFXice koje imaju loše hlađenje i dok im nisam dao visok minimum za ventove su radile puno lošije nego s minimum. Osjetit ćeš i sam da to moraš napraviti ako ti ventovi počnu puno throtlati
- koliko ja znam (a ne znam) jedino što te može zabrinjavati je ako ti GPU ima puno memory errora. to provjeriš s HW info toolom. S druge strane, ako ti se rig ne resetira, freeza ili nema puno oscilaciju u hashrateu - samo vozi miško