Citiraj:
Autor rossoneri
Bio terenski tehničar danas, i naravno kao i 2 prethodna puta samo obavljena zamjena modema... "Signal je u redu, ima ga i viška, zamijenit ćemo modem, ako bude i dalje isti problem nije do nas"
problem iz gore navedenog posta je i dalje prisutan... napominjem da je kućni komp spojen žičano, a problem se osim na njemu javlja i na laptopu i mobu koji se spajaju wirelessom... Pitam da li je moguć kakav problem u infrastrukturi njihovoj... "Ne"... Može li netko tehnički potkovaniji potvrdit gore boldanu izjavu terenskog tehničara koju sam čuo prošli put i koja mi je zvučala a i dalje zvuči kao glupost? Da znam koji su mi daljnji koraci, možda ova udruga za potrošače što je kolega spomenuo na prethodnoj stranici
|
Moguće je kao što je meni na Amisu (VIP) bilo. Ruter je slao neki signal u LAN koji mi je rušio aplikacije na mreži i player na TV, i krčalo je kod teklefoniranja. Ubjeđivali me da je do moje opreme, a da je kod njih sve u redu i da se njih to ne tiče.
Nakon što su zeznuli modem i bio skoro mjesec dana bez djela i 12 dana totalno bez usluge, zamjenili su modem i to za isti koji je i bio i gle čuda najednom moja oprema radi ispravno i sada je sve u redu. Dakle nešto je bilo u modemu, tj. slao je neki signal koji mi je radio probleme, a oni to nisu registrirali.
Moja oprema košta par tisućaka EUR, a njihov kineski modem jedva 100 EUR i onda mi tvrde da je do moje opreme!
Pretpostavljam da je i ovdje isti problem. Naravno tehničari nisu znali to riješiti, a ja sam odmah od dobivanja modema tražio zamjenu, a oni su tvrdili da je modem ispravan i da je do moje opreme. I tako smo se natezali 6 mjeseci, da bi se na kraju pokazalo da sam ja bio u pravu.
A to je i logično jer sve na mojem LAN je radilo bez problema sa starim modemom kao i sa novim kada nije bio priključen na LAN. Dakle priključkom modema počinju problemi u mreži i na uređajima koji su prikopčani na nju. Čista logika, koju oni nisu priznavali, a na kraju se pokazalo da sam bio od početka u pravu. Što samo govori o njihovoj stručnosti.
Pričamo o VIP/Amis/B-net tehničarima jer se radi o istoj ekipi.
Ja sam moj telefon isprobao kod frenda na njegovom Amis modemu i tamo je radio bez problema, a kod mene krčao, ali tvrdili su da je s njihove strane sve u redu i da je do moje opreme, što nije točno, jer prije zamjene za novi modem sve je radilo bez problema. Drugi isti takav novi modem ne stvara nikakve probleme na mreži.
A primjer kakva im je oprema najbolje govori to da kada mi je tahničar mjenjao za novi modem donio je sa sobom 5 STB uređaja i zamjenio mi je i STB Amis za VIP, naravno niti jedan od 5 donešenih uređaja nije radio kako treba, tako da je došao drugi dan sa tri nova VIP STB sa skladišta i naravno tek drugi od njih je radio kako treba.