Citiraj:
Autor Manuel Calavera
A i to da je paljenje i gašenje u praksi štetnije, ne znam baš. Lijepo i logično zvuči u teoriji, no ja sam recimo još kao dječak od 98 svoj pc gasio i palio xy puta na dan. I danas tako, samo manje naravno (otkad imam ssd opet češće gasim) - i praktično mi nikad ništa nije krepalo. U 20 godina samo jedna matična i jedna grafička i to dok nisu bile u cvijetu mladosti. A frendovi koji nikad ne gase su imali 100 problema.
|
Kod mene sasvim drugi slucaj. Ja ne gasim comp nikada, i nema problema. Frendovi koji na dan pale/gase comp par puta, mjenjaju diskove, napajanja, grafe, maticne. Sta reci ljudima koji u 2 godine skupe 5k+ paljenja i gasenja diskova. Meni diskovi iz doba 775 ploca imaju pali/gasi ciklus od 70ak, i to u 7-8 godina rada 24/7.
Glede grafa, radije bi gamersku nego rudarsku. Jer sumnjam da ce neki gamer igrat 24/7/365. A ako grafa ima garanciju jos 1.5+ godina, onda jos koliko-toliko iako je i to big mozda. Al posto je ovo hr, ocekujem da ce se pojavit oglasi sa prodajem 16 grafa nikad rudareno, a drugi oglas od istog tipa prodajem mining rigove. I posto dok ne kraha trziste i ne bude tone grafa na ponudi, ekipa ce zabijat cjene malne ko da su nove.