View Single Post
Staro 31.01.2018., 13:23   #3501
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Sebi ne pripremam teren sigurno. Meni moje dvije grafičke služe primarno za gaming.
To je moje mišljenje, kao što i tvoje gore stoji. Ako nešto smatraš floskulom, ne referenciraj se na navedeno jer ti je povod očito flejmanje.

Možeš se malo skulirati i razmisli iz više perspektiva prije nego gukneš, golube.

Ako sam te dobro shvatio, želiš reći nešto za što nemaš nikakvih dokaza, isto kao što niti ja nemam za svoju tvrdnju u trenutno danoj situaciji - ne postoji bilo kakvo istraživanje na temelju grafičkih kartica per se.

Imaš potpuno krivi pogled na PL - ako si ga ograničio na 70%, grafička će sigurno raditi manje opterećena od grafičke na PL120%. Kad se tome pridoda undervoltanje, jasno je ko dan da je "trošenje"-grafičke-po-radnom-satu niže nego kod PL120% i zakucane do ibera.

Tebi sa stavom izrečenim u gornjem postu neće pomoći niti moj prijedlog da provjeriš što se događa s lemnom slitinom, koja je najčešći uzrok kvara elektroničke opreme, prilikom oscilacija temperature te kakav utjecaj ima termičko starenje i termički ciklusi na nju. Ako se odlučiš tražiti informacije, ograniči se na bezolovne lemne slitine, jer su one već zadnja skoro dva desetljeća svugdje obavezna (RoHS), osim u izoliranim slučajevima, poput u medicinskim aparatima.

Tu bi došao do zaključka da je jedna grafička konstantno grijana na 50-60°C manje sklona kvaru uzrokovanim lošim kontaktom čipa uslijed degradacije lemne slitine nego grafička koja je idlirala većinu vremena i bila jednom dnevno zakucana na 70°C+, PL120% i +110mV.