Citiraj:
Autor Morpheous
Uffff, kad se sjetim prvih igara koje sam igrao na svakoj konzoli ili arkadnom automatu krenu mi curiti nostalgične suze  Malo ću se raspisati, pa možda upalim kakvu nostalgičnu iskru kod još nekoga hehe.
|
Gušt bio za pročitati,

. The incredible machine sam isto igrao sa frendom na njegovoj 386ici. Lost Vikings se igralo doma na Amigi, legendarna igra, da.
Citiraj:
Autor syss
u da... flashback kad sam vidio prvi put sam pao na dupe i isto mislim da je to bio posljedni čavao u lijes za c128d kojeg sam imao.
isto tako kad sam nakon posjedovanja iste (500+) krenuo u nabavu igara i upoznao syndicate ili dune 2000 recimo... hijao in love momentalno.
generalno mi je amiga najdraže računalo koje sam ikada imao, a grafika i raspon igara je u to vrijeme gazilo bilo koji pc. neću nikad zaboraviti kad sam imao prvi susret sa ozbiljnim pc-jem kod frendovog starog, imao je neki studio i dao nam da se igramo na kompu, a ono raskoš 486 dx4, rama na kante, zvučna i zvučnici neki bijesni, 19" crt ako se dobro sjećam, e reko ajde da vidimo kako radi nedostižan stroj i pokrene frend mk3 na tom ogromnom ekranu i ja paf na pod... ama kakvo je ovo smeće od grafike, pa prevaren si prijatelju 
|
Syndicate je bio jeben...mislim da mi i danas feeling cyberpunka potječe iz feelinga te igre haha. Dune sam igrao samo klasični Dune 2 na 6 jebenih disketa...koja je to zajebancija bila sa jednim floppyem i mijenjanjem dok nisam nabavio prvi hard na Amigi (raskoš od 210mb). Ali meni jedna od najdražih igara, unatoč jebeno braindead AI-u.
Inače isto, Amiga (pogotovo AGA amige) je bila grafički, zvukovno i po glatkoći scrollanja debelo superiorna PCima tog vremena. Ja se isto sjećam komedije od neke verzije Street Fightera 2 na PCu u to vrijeme. Jao! Ono što je promijenilo stvari je Doom s jedne strane i Commodore kao firma nadrogiranih hipija sa svojim genijalnim idejama, luđačkim propustima, nevjerojatnim zajebima i ostalim s druge strane. Među ostalim predugo čekanje do A1200, A600 kao potpuna besmislica, nehtijenje da se guraju proširenja poput 68040 kartica za popularne Amige, pa tio što su u jednom trenutku totalno zaspali, zajeb sa proizvodnjom CD32...Stvarno nevjerojatna firma, meni iznimno draga. Nešto potpuno drugačije. Još imam svoju A1200 sa Blizzardovim 68020 proširenjem (to je 68020 ali na 28MHz i 4mb fast ram-a).
Citiraj:
Autor Drug Brko
Tu Amigu u životu nisam vidio u živo. Za komodorac sam sjeo 2x u životu.
Ali... cijela Modul 8 ekipa mi je pušila što sam radio na NESu i SNESu i kasnije na N64 
|
Bemti, Modul 8, sad sam se toga sjetio. O čemu se tu radilo, ti si bio natjecatelj?
Citiraj:
Autor geronimo_2
a da zaboravih, 486 sa pc speakerom. kakav zvuk je to bio  .
nesto prehebeno  .
onda kasnije upgrejd na sound blaster neki no name i cd citac sony 2x  . kostalo ko svetog petra lijevo jaje i to sve islo samo jer je starome za firmu trebalo.
|
To je bilo jebeno skupo sve u to vrijeme, da.