View Single Post
Staro 23.01.2018., 23:28   #682
piydek
Premium
Moj komp

piydek's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
vau. nakon ovog posta otiso na youtube vidjet flashback, another world i indiana jones and the fate of atlantis. suza mi je kanula .

kako je to dobro bilo majko mila, a ne ovo stancanje bezumno danas.

nazalost ja sam krenuo sa 486 tek tamo negdje izmedu 91 i 93. ne sjecam se tocno. znam da je bila 486 DX2 66mhz i 4mb RAM-a. puno kasnije upgrejdano na 12mb RAM-a da mogu vrtit silent hunter. kakva magicna vremena. kucanje po dos-u i ucenje svega iz nule, bez ikakvog neta, fačabuka i sl.
nemaju danasnje generacije pojma kakvu prednost imaju samo zbog neta...

Uf, to su bile igre, da. Inače, 486 i to još DX2 u to vrijeme je bila jebena mrcina. 91/92 je i 386 DX40 bio jeben stroj i te DOS igre ranih 90ih sam iskusio kod dva frenda upravo na 386DX40.

Tu negdje počinje i zlatno doba tog DOS PC gaminga - nešto što sam propustio u vrijeme kad se izvorno događalo (bio sam na amigi full dugo - negdje do 97') pa sam puno kasnije sve to igrao preko DOSboxa i GOG verzije. Neke ranije RPGove kojih nije bilo na amigi tipa Anvil of Dawn, Lands of Lore, Betrayal at Krondor i sl.

Ovo što kažeš - 80e na C64 i Amigi 500, pa onda prva polovica 90ih na Amigi i PCu, to su sve bila neka druga vremena, ne samo radi nostalgije već tu još uvijek nije bila primarna "industrija igara" već ponekad istinski neobuzdana kreativnost. To se vidi iz aviona.
piydek je offline   Reply With Quote