Citiraj:
Autor geronimo_2
vau. nakon ovog posta otiso na youtube vidjet flashback, another world i indiana jones and the fate of atlantis. suza mi je kanula  .
kako je to dobro bilo majko mila, a ne ovo stancanje bezumno danas.
nazalost ja sam krenuo sa 486 tek tamo negdje izmedu 91 i 93. ne sjecam se tocno. znam da je bila 486 DX2 66mhz i 4mb RAM-a. puno kasnije upgrejdano na 12mb RAM-a da mogu vrtit silent hunter. kakva magicna vremena. kucanje po dos-u i ucenje svega iz nule, bez ikakvog neta, fačabuka i sl.
nemaju danasnje generacije pojma kakvu prednost imaju samo zbog neta...

|
Uf, to su bile igre, da. Inače, 486 i to još DX2 u to vrijeme je bila jebena
mrcina. 91/92 je i 386 DX40 bio jeben stroj i te DOS igre ranih 90ih sam iskusio kod dva frenda upravo na 386DX40.
Tu negdje počinje i zlatno doba tog DOS PC gaminga - nešto što sam propustio u vrijeme kad se izvorno događalo (bio sam na amigi full dugo - negdje do 97') pa sam puno kasnije sve to igrao preko DOSboxa i GOG verzije. Neke ranije RPGove kojih nije bilo na amigi tipa Anvil of Dawn, Lands of Lore, Betrayal at Krondor i sl.
Ovo što kažeš - 80e na C64 i Amigi 500, pa onda prva polovica 90ih na Amigi i PCu, to su sve bila neka druga vremena, ne samo radi nostalgije već tu još uvijek nije bila primarna "industrija igara" već ponekad istinski neobuzdana kreativnost. To se vidi iz aviona.