View Single Post
Staro 21.01.2018., 23:51   #3100
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Znam da nije, nisam ti ja od jučer, valjda sam izguglao basic info. Njihovi PLS-i (barem ovi jeftini) mi nisu išli u obzir jer imaju onaj flicker problem što sam ranije linkao (našao isto kukanje i za druge modele).

Panel je VA, no to je samo šturo objašnjenje, po svoj prilici (a i neki shopovi navode) radi se o SVA matrici, što je podvrsta samsungovog PVA panela

Za freesync se ne slažem, no to smo ranije ustanovili, nema potrebe za ponavljanjem, niti nabijanjem postova.

Citiraj:
SVA (definition uncertain)

During 2014 Samsung started to label their PVA panels as SVA, although the definition is currently unknown. In fact these are probably the only remaining mass-produced PVA panels on the market. Little information is available regarding any possible changes although we expect some improvements to response times and contrast ratios. We believe PSA has been used for these panels as well, much like AU Optronics have used it for their more recent AMVA generations. PSA is a process used to improve cell transmittance, helping to improve brightness, contrast ratio and liquid crystal switching speeds.

At the time of writing we have only seen this term used for their latest curved VA panels, so it may be something linked to that format. Contrast ratios of 3000:1 are now quoted for modern VA panels like this. Resolutions are offered at 1920 x 1080 and also 3440 x 1440 in ultra-wide 21:9 aspect ratio and curved formats. High refresh rate support is not offered at the moment so PVA variants are limited to 60Hz maximum.
Inače za monitor sam se odlučio još ranije u istoj ovoj akciji, no bio je nestao. Ima dosta dobar user feedback, netko navodi da se može overclockirati do 76-77hz, no 75hz kontam nebi trebao biti problem, freesync range je od 48-72hz, no otom potom dok nemam freesync gpu. Jedino što je kažu stalak ništa posebno, no to možda rješim VESA moutom

Uz ovakvu cijenu i 5 god. garancije mislim da nije loš deal, među boljim što sam našao. Malo sam visio po VA panelima u zadnje vrijeme i sviđa mi se generalno (oni najjeftiniji benq VA)

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 21.01.2018. u 23:58.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote