Citiraj:
Autor skalar
u tome je i kvaka tih ormarića da se postavljaju prvo na takva mjesta na kakvom si ti pa bi bilo dobro da pogledaš vani jel ti takav ormarić negdje u blizini pa nazvati t-com vidjeti dal te mogu spojiti na to,jedini razlog da nepostave bi bio da im spadate u komercionalno neisplatljivo područje,a tu bi trebala onda općina uskočiti sa sufinanciranjem,s obzirom da su ormarići dio eu programa za širenje broadbanda sretstva bi bila povraćena na kraju,bojim se da ti je to jedina solucija uz eventualni tele2 pokučni internet,za kolko tolko uredan internet, jer 1300m ti je velika udaljenost za vdsl,samo "tele2 pokučni" dobro isprobati prije potpisivanja bilo čega.
|
Fala na informacijama o ormarićima, raspitat ću se postoji li takvoga što, je li u planu i kako možda dodati u plan.
Nego, samo da se vratim malo na tvoju rečenicu da je 1300 m prevelika udaljenost za VDSL, to je nekako provjeren podatak, ili?
Nemoj misliti da te provociram, ili pak odbacujem tvoje tvrdnje samo zato jer mi ne odgovaraju, pitam jer me stvarno zanima, pa, ako si iskusan u tome, podijeli malo sa mnom.
Ono što sam ja vidio okolo, po službenim stranicama operatera (doduše stranih) jest da se računa cca 20 Mbps na takvoj udaljenosti za VDSL i VDSL2, a kao što sam rekao, meni bi 20/2, 20/3 bilo veselje. Barem do tog eventualnog trenutka u budućnosti kada se postavi ormarić kakav.
Također, zanima me što kažeš na mjerenja od routera (iz prvog posta) a i mjerenja tehničara sa onim nekakvim njihovim aparatićem koji daju podatak o mogućoj dvostruko većoj brzini? Razumiješ li one grafove?
Fala unaprijed