View Single Post
Staro 20.01.2018., 20:28   #2380
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor ali_dzi Pregled postova
BTW, koji onda generalno firmware preporučuješ za SX763?
Ja na oba imam 06-20-2016 r29974 pošto su ga na ovom forumu
preporučili kao najnoviji koji radi.

06-20-2016 r29974 je zapravo Zadnji koji radi, bilo koji noviji od toga ne radi ili radi tako da "lomi" wireless Tab u sucelju. Dakle ima bulida i r3 xx koji rade ali su problematicni.
Ako je solo jedan ili ako se nece petljati sa MAC filtriranjem ili ako nema potrebe za novijim 3G/LTE USB stickovima onda je i taj 06-20-2016 r29974 OK.

r25948 se isto pokazao dobar, po 3-4 mjeseca nema potrebe za restartom itd.. no bilo koji iznad r20675 donosi ovo:

Naravno, ako ih u mrezi imam po 7-8 i da su svi na istom tom bulidu i ako zelim neki client forsat da se spaja samo na odredjeni AP od vise njih
onda ako u bilo kojem AP zbanam tog clienta se desi i da drugi clienti budu zbanani jer svi imaju isti MAC a ako u clientu zbanam taj AP onda se zbanaju i svi ostali AP jer naravno svi imaju isti MAC
Mozda je malo zbunjujuce no kako god, picajzle ce skuziti o cemu pricam.

Za razliku od tih novijih bulida r20675 je zadnji meni poznat koji ne radi takove svinjarije sa MAC adresama pa to izgleda ovako:

ili ovako:

Znaci moze ih biti 25 u mrezi i ni jedan nece imati isti MAC kao bilo koji drugi itd... a onda je lako "reci" bilo kojem kuda ce se spajati ili u AP odrediti sta se moze spojiti ili ne moze.