Citiraj:
Autor ali_dzi
BTW, koji onda generalno firmware preporučuješ za SX763?
Ja na oba imam 06-20-2016 r29974 pošto su ga na ovom forumu
preporučili kao najnoviji koji radi.
|
06-20-2016 r29974 je zapravo
Zadnji koji radi, bilo koji noviji od toga ne radi ili radi tako da "lomi" wireless Tab u sucelju. Dakle ima bulida i r3 xx koji rade ali su problematicni.
Ako je
solo jedan ili ako se nece petljati sa MAC filtriranjem ili ako nema potrebe za novijim 3G/LTE USB stickovima onda je i taj 06-20-2016 r29974 OK.
r25948 se isto pokazao dobar, po 3-4 mjeseca nema potrebe za restartom itd.. no bilo koji iznad r20675 donosi ovo:
Naravno, ako ih u mrezi imam po 7-8 i da su svi na istom tom bulidu i ako zelim neki client forsat da se spaja samo na odredjeni AP od vise njih
onda ako u bilo kojem AP zbanam tog clienta se desi i da drugi clienti budu zbanani jer svi imaju isti MAC a ako u clientu zbanam taj AP onda se zbanaju i svi ostali AP jer naravno svi imaju isti MAC

Mozda je malo zbunjujuce no kako god, picajzle ce skuziti o cemu pricam.
Za razliku od tih novijih bulida
r20675 je zadnji meni poznat koji ne radi takove svinjarije sa MAC adresama pa to izgleda ovako:
ili ovako:
Znaci moze ih biti 25 u mrezi i ni jedan nece imati isti MAC kao bilo koji drugi itd... a onda je lako "reci" bilo kojem kuda ce se spajati ili u AP odrediti sta se moze spojiti ili ne moze.