View Single Post
Staro 20.01.2018., 18:31   #17
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor sinbrkatetete Pregled postova

Ja sam ti u šupku na pola puta između Gračana i Markuševca, 90% obiteljske kuće, premali broj korisnika po metru kabela, gotovo sigurno je da smo po omjeru uloženo/dobiveno za operatere možda prije Kistanja i Krupe, ali daleko iza dijelova većih gradova i Zagreba u koji spadamo, a koji imaju veću gustoću naseljenosti i potencijalnih korisnika. Žica do mene je relativno lijepo postavljena (susjed koji je radio u HT-u), instalacije unutar kuće ispod 1 godine stare i... usudio bih se reći - dobre. Međutim, ja niti ne sanjam takve brzine, ja bih bio i više no zadovoljan sa stabilnih 15-ak Mbps DL i bar 2-3 u UL. Ako imaš živaca, pogledaj par redova iznad, što sam odgovorio kolegi u smislu sumnje da je postignuta brzina rezultat fizičkih ograničenja žice.
u tome je i kvaka tih ormarića da se postavljaju prvo na takva mjesta na kakvom si ti pa bi bilo dobro da pogledaš vani jel ti takav ormarić negdje u blizini pa nazvati t-com vidjeti dal te mogu spojiti na to,jedini razlog da nepostave bi bio da im spadate u komercionalno neisplatljivo područje,a tu bi trebala onda općina uskočiti sa sufinanciranjem,s obzirom da su ormarići dio eu programa za širenje broadbanda sretstva bi bila povraćena na kraju,bojim se da ti je to jedina solucija uz eventualni tele2 pokučni internet,za kolko tolko uredan internet, jer 1300m ti je velika udaljenost za vdsl,samo "tele2 pokučni" dobro isprobati prije potpisivanja bilo čega.

-

skalar je offline   Reply With Quote