View Single Post
Staro 20.01.2018., 12:09   #14
sinbrkatetete
Registered User

Datum registracije: Aug 2012
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Dobro si pretpostavio, ne znaju šta će sa tobom tj. paketom usluga.
2 "telefona" još nekako možeš dobiti na aktualnim platformama,
3 je "problem" odnosno vjerojatno pokriveno nekom bussines varijantom.

Na žalost nisam precizno upoznat o mogućim opcijama, gledam web T-Kome,
za poslovne korisnike ima opcija:
https://www.hrvatskitelekom.hr/poslo...dodatne-linije
"spojite dva analogna i jedan IP telefon uz preduvjet ugovorene HALO usluge te Dodatne linije 1"

Na temu izbora operatera "pala knjiga na 2 slova", T-Com i VIP u jednoj od x varijanti.
Zbog specifičnosti zahtjeva mislim da traženo jedino možeš dobiti kod T-Kome.
O nofčekima neću, kao "novi korisnik" probaj se izboriti za što bolje uvjete.

Istovremeno bi bilo pametno, ovisno o situaciji na toj lokaciji, da te spoje preko optike ili ako ima lokalni FTTC. Time bi mogao dobiti sigurniju i/ili bolju uslugu.
Ovih cca 1.3 Km je "prilično" ali možda T-Koma ima neku centralu bliže tvojoj lokaciji.

Fritz-a (ako je tvoj tj. ne trebaš ga vraćati / platiti) ćeš moći koristiti ako mu korigiraš / prilagodiš konfig, bilo direktno na xDSL liniji ili u WAN varijanti preko "njihovog" routera u Bridge modu za Internet.
Jasno da ti za to složiti treba znanje ili pomoć nekog lokalno.

Za dogovaranje nove usluge nastoj dobiti / naći nekog dobro informiranog (višu instancu ako je moguće) pogotovo sa stanjem / opcijama na toj lokaciji + ovi "specijali" sa 3 telefona.

That's my 5 cents
Velika ti hvala na trudu, vremenu i dobroj volji.
Upravo sam kontaktirao poznanika u VIP-u da mi se kod nekog dobrog u tehnici raspita o mom spletu usluga, čekam poznanika iz T-com-a da ga zamolim za isto - da mi nađu nekog tko će znati odgovarati na moja pitanja. Ono što me kod t-komičara unaprijed boli je povampirenje sa cijenama kad je riječ o pravnim osobama. No vidjet ćemo, nije da imam neki veliki izbor.

Što se dotikavlje moje strane postavljanja routera, bridgea, pppoe passthrougha i sl, to će biti slatke brige, to ću nekako sklepati (igram se s tim dijelom od kad se kupovalo bonove za BUG BBS i prenosilo xterm, zterm, kermit i sl protokolima, na internet spajalo dialupom i logiranjem na jagor.srce.hr; malo sam ispao iz priče zbog interesantnog posla kojim se bavim zadnjih par godina, ali još se sjećam otprilike dovoljno da mogu postaviti pitanje), a uvijek postoje i forumi za pitati pametnije.

O duljini/daljini od centrale ću se očitovati u odgovoru drugom čovjeku pomagaču...

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ps, nema teorije da si na 1.3km od centrale, jer 43/7mbita možeš imati isključivo ispod 800njak metara. ja sam navodno na 800njak metara, pa imam 31/7.5mbita.

ustvari moguće je jedino ako si u nekom novom dijelu grada gdje su novi kabeli koji nisu rezani i nadoštukavani 50 puta.

PS - za novog operatera ako ne možeš dogovoriti telefoniju, odi fino na nekog SIP providera. jednu liniju ostavi na dsl-u jer moraš imat telefon, a ostala 2 broja prebaci na SIP. imaš ih nekoliko u HR, po sasvim prihvatljivim cijenama.
Ovo sa 1300 m (govorim ono što sam vidio na "aparatiću" koji je tehničar prištekao na moju liniju) je dobilo i potvrdu od susjeda koji je radni vijek proveo u onome što je danas t-com, na ovome području. Sama po sebi ta priča podržava i ovu tvoju napomenu o rezanju/doštukavanju, a priča, ugrubo, govori o provođenju kabela od strane HT-a za moj kraj ulice kroz dvorište jednih ljudi bliže glavnoj cesti bez njhove dozvole, na što su se ovi, kad su doznali, s pravom uzjogunilii; epilog, koliko sam shvatio, parsto metara je ostalo već 20 godina kod njih / pod njima. Znači, cjelovit je kabel bar tim dijelom Da, uz to, moraš uzeti u obzir da u mojoj ulici postoji jedna višestambena zgrada, i ta ima samo tri stana; sve ostalo obiteljske kuće. 99% susjeda, a nema svaka kuća korisnike neta, me blijedo gleda kad ih pitam kakva im je veza s netom, što je, osim malo problema u prikupljanju informacija iz susjedstva, u neku ruku i blagoslov možda (opterećenje). Eto, možda imaš pravo o udaljenosti, možda i nemaš, naveo sam ono po čemu sam se ja vodio i informacije koje su meni dostupne. Ponašanje brzine također potvrđuje moju sumnju da nije riječ o fizičkom ograničenju nego o "psihičkom" (kvačica na krivom mjestu u settings), u bilo koje doba dana, sa dva routera, nebrojeno mnogo različitih servera sa kojih se brzina mjerila i svaki put se "zabija" u 6,4 Megabipsija uz gotovo nikakve varijacije... nekako mi to ne miriši na ograničenje žice (no nisam ni blizu stručan, pa zato i propitkujem uokolo).

Ideja sa SIP-om... razmišljao sam pred neko dulje vrijeme o tome, upisao "voip hrvatska" na vugel, uplašio se onime što sam vidio i zaboravio skroz na tu opciju. Hvala što si me toga sjetio. Ako imaš kakva iskustva sa kojim od providera ili kakvu preporuku, zahvaljujem unaprijed ako ih sa mnom podijeliš.

Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
prijatelj mi ima propusnost u ruteru 33 i naplačuju mu brzinu 30,i makar na seedtestnetu mjerenja uvijek govore da ima brzinu 30 ,zbog čestih pucanja njihova interna mjerenja
govore da brzina varira između 8 i 30 naravno kako varira brzina downa tako varira i brzina uploada i zato dolazi do pucanja,t-comovo opradanje -"loše instalacije u zgradi",odnosno
žica između parice do stana što bi naravno bilo vrlo ,vrlo skupo mjenjati u par slučajeva sam već u više zgrada čuo da predstavnici zgrade odbijaju to učiniti zbog troškova na račun pričuve
,a i vrlo je upitno jeli to stvarni razlog jer kablovi od centrala do zgrada/kuća su većinom preko 40 godina stari,i sigurno nisu u besprijekornom stanju jer većinom nije ulagano u njih od
kad su postavljeni,znaći savjet ti je ili optika ili kabel,ormarići za skračivanje petlje bi bili isto riješenje,samo ako ih do sada nema u blizini ko znak kad će biti,ljudi koji imaju do 30 im
trenutno nisu prioritet izgleda i ako si na rubu te granice onda si u banani do daljnjega,prelazak na bilo kojeg operatera na bakru ti neće donjeti gotovo nikakva poboljšanja osim
eto ako t-com nije postavio ormarić u blizini
Ja sam ti u šupku na pola puta između Gračana i Markuševca, 90% obiteljske kuće, premali broj korisnika po metru kabela, gotovo sigurno je da smo po omjeru uloženo/dobiveno za operatere možda prije Kistanja i Krupe, ali daleko iza dijelova većih gradova i Zagreba u koji spadamo, a koji imaju veću gustoću naseljenosti i potencijalnih korisnika. Žica do mene je relativno lijepo postavljena (susjed koji je radio u HT-u), instalacije unutar kuće ispod 1 godine stare i... usudio bih se reći - dobre. Međutim, ja niti ne sanjam takve brzine, ja bih bio i više no zadovoljan sa stabilnih 15-ak Mbps DL i bar 2-3 u UL. Ako imaš živaca, pogledaj par redova iznad, što sam odgovorio kolegi u smislu sumnje da je postignuta brzina rezultat fizičkih ograničenja žice.
sinbrkatetete je offline   Reply With Quote