05.12.2005., 05:16
|
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Pa ploca je naopako jer po fizici hladniji zrak je dolje, a topliji gore...pa onda da cooler na procu uzima, kolko tolko hladniji zrak...
|
To je OK, al šta onda s grafičkom? Ona se sigurno više grije od proca, a ovim okretanjem ploče će se grijat još više (primjeni opet kretanje toplog zraka).
Citiraj:
Nazalost zbog layouta same ploce, nastao je problem oko ventova, te sam morao to rijesiti tako sto sam maknuo srednji straznji
|
To nije neki problem, dva venta su sasvim dovoljna, čak i previše.
Citiraj:
Tako da sad nemogu nikako napraviti zracne tunele (mislim, mogu al to je opet mnogo razmisljanja i zajeb. pri samoj izradi, al nikad se kod mene nezna
|
Pogledaj skicu kako sam ja to zamišljao, drugačije se ne može napravit tunel.
Citiraj:
A zracni tunel za chipset se bojim ne bi sljakao jer na NF4 treba staviti cooler sto blize NB-u jer se on sam grije svinjski...
Kontam si jedino da nekako maknem topli ili da dovedem hladan zrak na graficku (da ipak napravim jedan bocni)
|
Ponovo pogledaj moju skicu. Jesi?
Citiraj:
Ovo sto se tice napajanja, (ima 12cm vent) sam i sâm razmisljao kako ga okrenuti, tj. dal da on sam uvlaci zrak iz kante ili izvana...za sada sam odlucio ovako, da iznutra uzima...
|
Ak nećeš radit tunele, ostavi ga u normalnom položaju, a ak oćeš, najbolje rješenje je okretanje.
Citiraj:
Sto se spajanja maticne na bocnu stranu tice, sad si me malo zabrinuo s tim navojima, jer je, kako si sam rekao, drvo mekano (naprema aluminiju)...Vidjet cu sta se tu moze, a ovo kaj si na sliki stavil, to jos nisam (barem mislim) nigdje vidjel, tak da neznam na kojem principu to sljaka
|
Da, znam, kasnije sam skužio šta je na slici, al znaš na šta mislim, ne?
Citiraj:
Zasto ne ivericu? mislim, nisi naveo razlog (osim osobnog misljenja)
|
Zato što je to pogotovo mekano i krhko. Znaš valjda kako se radi iverica. Ak se ipak odlučiš na nju, treba ju obložit melaminskim folijama čime će se više zaštitit i učvrstit. Od drveta možeš još uzet hrast, bukvu,...
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 22.02.2006. u 22:23.
|
|
|