Citiraj:
Autor Dusan
.
Freerock0 što nemaš ti VIP LTE_A mrežu?
Vip zasad dijeli samo ruter ZTE MF283+ ili Huawei 310s-22, dok tele2 dijeli MF286. Ostaje nabava u vlastitoj režiji, ja uzeo MF286 CAT6, nek se nađe.
Pošto daje svaki provajder po 1 vrstu rutera Pupo ne odlučuju puno kome će dat koji.
.
|
Ponelo me jer vidim da malo malo netko spominje drugi ruter. 286 mi je zanimljiv jer ima gigabite portove, no snašao sam se s gigabit switchem.
Na vipu sam nekih mjesec dana, posložio sam si sve. Minus su ovih 100Gb što je malo, da je 200 nebi morao razmišljat uopće. Ovako ipak doziram jutubiranje.
Minus broj 2 i ujedino najveći minus je što jednostavno nekad moram par puta refreshat stranicu da mi otvori, i recimo na speedtestu, nekad mi ne reagira na GO i tak random gluposti. Kad mi neće otvorit stranicu, ni ping ne prolazi, neznam zapravo što se događa. I s tim ću gnjavit SZK, jer me to nervira.
Signal strenght mi je 5/5 uvijek, nisam vidio nijednom da je 4, a prema onim vrijednostima iz tablice, sve je Good/Excellent.
Brzina mi je predveče oko 20 u prosjeku, htio sam stavit i skrinšotove, al eo sad mjerim i dobivam brzine koje nisam nikad vidio u ovo vrijeme, tj. naveče:
Uredno bez problema igram online igre, a torente mi iza pola noći uredno skida po 3-4-5Mb/s.
Za torente, kupio sam si onu utičnicu/timer gdje mi svaku veče u 11:59-00:01 gasi ruter, na torent klijentu je podešen scheduler i RSS, tako da me zapravo ujutro sve čeka što pratim.