Citiraj:
Originally posted by JC Denton
Cini mi se da je i meni Firefox uzrokovao iste probleme... povremeno mi sistem uopce ne reagira, treba mu pol minute da podigne neki mali programcic, a disk uopce ne radi... i redovito mi nece u tom trenutku podic ni task manager. Tek kad prodje pauza od 10-20 sekundi... ima jos brdo takvih prmjera, i cini mi se da je instalacija Forefox-a 1.5 bila u isto vrijeme kad i pocetak tih problema (koji me izludjuju...) I sad nakon virus scana i adware scana... ostaje mi jos stavit stari Firefox.. cak se i nadam da je to problem jer me uzasno zivcira ta povremena neresponzivnost sistema buduci da su Win stavljeni svježi pred tjedan dana...
|
Evo, detektirao sam problem. Problem mi nije bio u samom Firefox-u nego u njegovoj interakciji sa SOPHOS AntiVirus-om. Nakon instalacije Firefox-a 1.5, SOPHOS AV sweep program se iz nekog razloga pokrene dvostruko(iako u TaskMagangeru prikaze samo jednu instancu..ali se moze dva puta "ubit"

) i povremeno zauzima 20% procesora bez da ista radi.
Vjerojatno ce novija verzija AV programa rijesit taj problem, jer mi se cini da je glavni krivac AV software.