View Single Post
Staro 04.12.2005., 19:42   #32
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Originally posted by JC Denton
Cini mi se da je i meni Firefox uzrokovao iste probleme... povremeno mi sistem uopce ne reagira, treba mu pol minute da podigne neki mali programcic, a disk uopce ne radi... i redovito mi nece u tom trenutku podic ni task manager. Tek kad prodje pauza od 10-20 sekundi... ima jos brdo takvih prmjera, i cini mi se da je instalacija Forefox-a 1.5 bila u isto vrijeme kad i pocetak tih problema (koji me izludjuju...) I sad nakon virus scana i adware scana... ostaje mi jos stavit stari Firefox.. cak se i nadam da je to problem jer me uzasno zivcira ta povremena neresponzivnost sistema buduci da su Win stavljeni svježi pred tjedan dana...
Evo, detektirao sam problem. Problem mi nije bio u samom Firefox-u nego u njegovoj interakciji sa SOPHOS AntiVirus-om. Nakon instalacije Firefox-a 1.5, SOPHOS AV sweep program se iz nekog razloga pokrene dvostruko(iako u TaskMagangeru prikaze samo jednu instancu..ali se moze dva puta "ubit" ) i povremeno zauzima 20% procesora bez da ista radi.
Vjerojatno ce novija verzija AV programa rijesit taj problem, jer mi se cini da je glavni krivac AV software.
JC Denton je offline   Reply With Quote