Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 14.01.2018., 14:43   #282
Princ288
Premium
Moj komp

Princ288's Avatar

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova
eo i ja riješio za dvoje, ja i draga... u pariz u svibnju na 4 dana, 500€ karte (CA) i 1000€ hotel, jos rezervirat online Eiffela i Louvre...jer sam citao da su ogromne guzve i da ni nemos za isti dan kartu ni dobit...

ima li itko s iskustvom...
Ja sam bio u listopadu u sklopu ture po zapadnoj Europi na dva dana u Parizu.
Za Eiffela svakako rezerviraj ako možeš, postoji i brza karta ako se ne varam, naravno skuplja ali se i tu ceka. Otiđi ga pogledati i sa Trocadera. Louvre ima određeno vrijeme tokom dana kada radi, i mislim da je u vecernjem terminu besplatan ulaz, da bi pošteno obišao muzej ti treba dosta vremena (osim ak ne ides samo vidjet Lizu) . Ima vise ulaza u sam dvorac. Pošto sam mlađi od 26 godina, za sve muzeje u državnom vlasnistvu mi je bio besplatan ulaz, pa ni neznam koje su cijene za to. Znaju biti gužve ali od nas nije nitko rezervirao i svi su stigli vidjet sta su htjeli. Svakako na Arc de triomphe se popesti, centar je glavnih avenija i odlican pogled s njega takoder a i dobar pogled na toranj, nekih 20 minuta u redu smo cekali. U produzetku je i Avenue des Champs-Élysées sa brojnim trgovinama i restoranima. Posjetiti most s milijun lokota ak vas zanima tako nesto. Zanimljiv je i Centre Georges Pompidou u Beaubourg četvrti koja dosta živne navečer. Katedrala Notre dame se brzo obide, red ide brzo a ionako je izvana zanimljivija. Vožnja rijekom Seinom za utvrditi gradivo svega sto se obislo. Ako necete taksijem ili autom, uzeti visednevnu kartu za metro i s tim se pokrije sve. Imaju i buseve, ali metroom im je sve dobro povezano pa smo samo s tim išli po gradu. Ako nadete vremena, posjetiti i Versailles dvorac i park. Paris pocne smrdjet po noći i lako moguće naići na štakore po zabačenim ulicama. Za hranu gledati TripAdvisor jer se puno ljudi zajebe, misle ako je skupo da je i dobro, a tamo je sve skupo. Eto, to je kaj sam se iz glave sjetio.
Princ288 je offline   Reply With Quote