View Single Post
Staro 04.12.2005., 18:56   #1
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Question Drveno kuciste-za sada samo nacrti

Evo, odlucih se napraviti kuciste od drveta, jer je ideja sa plexijem pala u vodu jer nikako nisam mogao nabaviti ili napraviti one kockice za povezati plexi u kutu!
Medu ostalim razlozima, drvo je lakse rezati, a i ljepse ce mi izgledati u stolu!

Znaci, imate par slikica, kuciste je nesto izmedju midi i big towera, sa po 3 venta naprijed i 3 odozada (sveukupno 6x12cm)!

Naprijed su napravljena 3 utora za 5.25", od toga su ova 2 gornja vodoravna planirana za CD-ROM/DVD-ROM/przilica itd. a ovaj okomiti je pripremljen za potenciometar za reguliranje FAN-ova (posto ih je 6 a toliko nemam na maticnoj stekera)

Takodjer, zaboravio sam staviti jos i floppy, al to jos nisam siguran jer ga ne posjedujem, a sumnjam da cu ga ikada vise koristiti posto imam USB Stick

HDD-ove cu potrpat iza prednje strane iza ventova, kako je i najbolje. Sad si jos razmisljam dali ih staviti da zrak puse po njima sprijeda ili po boku (ovo posljednje jos moram smisliti kako napraviti)

Bocnih ventova nema jer je rupa u stoli takva da ne bih imao neke korisit od njih, a i mislim da je ovako dovoljno, imat cu solidan propuh

Maticna je okrenuta, jer je dole hladniji zrak (malo, al opet, bolje ista nego nista), a i bolji mi je onda raspored kablova, al najveca banana mi je ATX i +12V kabel koji su mi kako god stavio maticnu, u sredini (malo losiji layout ploce, al nije neka frka).

Ajd, sad imam neka pitanja:
1. Dal da smanjim broj ventova naprijed na 2, pa da stavim jos jedan 5.25" utor? Mislim da meni nece trebati, al opet zelim cuti vase misljenje!
2. Kako da zasarafim maticnu na drvo? Da koristim metalnu plocu iz nekog drugog kucsta pa na nju onda normalno maticnu zasarafim ili da stavim bez toga?
3.Kakve da sarafe korisitim (drvene ploce ce biti debele 2 cm) ?
4. Cilj mi je imati sto tise kuciste (usprkos 6 ventilatora, al mislim kupiti neke dobre a tihe), tako da ne znaci da cu imati sve ventove odma ukljucene (samo cu po ljetu imati vjerojatno sve ukljucene, kad bu toplo), pa imate li jos koju zamisao? Mislio sam jos unutrasnjost obljepiti kakvom gumom, al moje misljenje je da nece biti potrebno..
5. Ima li koja mana u konstrukciji ili u samoj uporabi drveta kao materijala?

I ono najvaznije:
6. Koje su sanse da mi se zapali to drvo? ozbiljno pitam
Otvorene vatre u kucistu nece biti, al pitam se radi npr. izboja napona iz napajanja npr. (iako imam Fortrona, a ne neki drek) ako udari grom il tak nes?

Ajd, pa da imam kaj delat preko Bozica, a jos kad stavim naljepnice koje imaju boju drveta na 5.25" uredjaje...mmmm. bas ce biti fora...

EDIT:
Zaboravih napisati, napajanje nece samo onako stajati, sve ce to biti lijepo potpomognuto sa L profilima za busenje

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 04.12.2005. u 20:01.
Vuco je offline   Reply With Quote