View Single Post
Staro 10.01.2018., 11:07   #154
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Pozdrav ljudi, trebala bi mi pomoć oko odabira routera/ap-a.

Prije nekih 7-8 mjeseci sam išao na ovo rješenje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=285414
TLDR - pokrio sam 2 etaže sa powerline adapterima + jeftinijim ap-om od TP-linka.

Ovo rješenje u 99% slučajeva radi savršeno, a ovih 1% se manifestira na način da mi jednostavno internet konekcija pukne.
Nije problem u mom kompu jer u isto vrijeme pukne konekcija i na svim ostalim uređajima spojenim na isti ap na etaži.
Nije problem niti u internet konekciji od HT-a jer ap na donjoj etaži i dalje drži konekciju dok na gornjoj etaži pukne.
Rekao bih i da nije problem u ap-u, jer sam zamjenio uređaje na etažama i identična stvar se opet događala.
Tako da bih zaključio da je stvar jednostavno u tome da dođe do neke fluktuacije u strujnoj mreži u kući te se powerline adapteri zblesiraju.

Iako se ne događa često, kako mi se tih 1% zna dogoditi za vrijeme video call sastanka ili kad moram nešto pod hitno uploadati - nije mi opcija ignorirati.

Tako da bi mi trebao 1 router/ap koji može držati 2 etaže od po nekih 100m2, s tim da će mu pozicija biti loša (doslovno u samom kutu etaže).
Dakle neko čudo sa bijesnim wi fi dometom.

Što se tiče cijene, volio bih ostati do nekih 2000kn, a po potrebi bih išao do 3000kn.

Imate li kakvih preporuka?
Igorr je offline   Reply With Quote