07.01.2018., 16:49
|
|
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Autor lajchi
Sve su to osnove elektronike. Toliko dugo dok ne stavljas 1 molex / sata na 1 pcie 8pin bude ok. Isto tako, treba paziti na debljinu zica kod adaptera, deblje je bolje, ne stavljati adaptere koji imaju debljinu zice ko adapteri za ventilatore. Isto tako, ne staviti sve na jedan kabel koji ide iz napajanja, vec podijeliti na 2 ako je moguce (nema veze da li napajanje ima samo jedan rail, treba rasporediti opterecenje kroz veci presjek zica)
Treba pripaziti da je spoj izmedu adaptera dobar, da je sve cvrsto, jer ako je malo labavo, spoj nece biti dobar, i sve ce se poceti nepotrebno grijati.
I na kraju, ako mislite da to nije sigurno, nemojte ni stavljati i kupiti skuplje napajanje koje ime sve originalne konektore koji su potrebni.
|
@lajchi @lewis , Hvala!
napajanje je sposobno, 30A na 5V railu. 100A u single načinu rada za 12V, ali za ove adaptere meni je bitno koliko daju na 5V jer mislim da molexi i sate to pretvaraju u 12V? Od kablova imam 4 kabla sa satama (koristim za risere raspoređeno) i dva sa molexima. Zbog toga bi ovo vjerojatno išao na molex.
I što mislite da li je bolje iz sigurnosti koristiti sklopku na napajanju Multiple gdje ograničava po pcie konektoru 40A, ili da stavim u single pa da vuče koliko god mu zatreba?

|
|
|