View Single Post
Staro 06.01.2018., 12:48   #2398
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Ja ne bi ninji jer je on životinja, kak će životinja čovjeka učit
Očito sam i ja životinja, i to manja od njega, jer me uspio nešto naučiti

Malo je zamrla ova tema s trenerima, i uvijek sam mislio da su bacanje para, pa da dam svoj 2 cents nakon 10ak treninga s Robijem.

Išo sam po teretanama zadnjih godina, i to da će mi netko tamo dati dobar savjet... neće. Je, jedan se ponudio, za 200kn po treningu da bude, reko sam "Hvala, doviđenja!"... mislim radiš tamo, vlasnik si te teretane (koliko znam), imaš znanje... ali nećeš ga podijeliti sa mnom za članarinu koju ti plaćam, nego bi mi još naplaćivao masnu cifru da mi otkriješ koje vježbe da radim... yeah right...

meni nije trebalo da se buildam ni da mršavim (laž, treba mi oboje, ali nisam zbog tog primarno išao), nego jer imam bolove u vratu i leđima, muti mi se pred očima, i generalno sam omamljen i manjka krvi u mozgu, zbog problema s vratom...

Ali nakon treninga s Robijem sam se osjećao kao da mogu letit, pokazao mi je vježbe koje nisam našao na Internetu, a od kojih mi je bilo super.

Nekome trener treba da ga natjera da radi, nekoga da ga nešto nauči, a nekoga čisto da ne vježba sam. Svatko ima svoje, ali znam da ja više neću govoriti da su beskorisni i bacanje love. Jeftini nisu, obavezni nisu, ali korisni svakako jesu, jer kad vježbam sam doma, iste vježbe koje sam radio s njim, jednostavno nemam taj efekt... jer dok radim vježbu ja ne znam dal ju radim ispravno, a pošto imam problema s držanjem i postureom, to je glavni dio za mene... i netko tko me kontrolira i ispravlja mi vrijedi jer u 1 treningu dobijem efekt 5 svojih polu-ispravnih treninga.

I iskreno općenito je najveći problem samostalnih vježbača što neispravno rade vježbe. Nedavno mi se frend pohvalio da je "otkrio" kako ispravno raditi na leptir spravi i da odjednom vidi veliki napredak... a to je čovjek koji godinama ide u teretanu, bench i to, i koji je uvijek tvrdio da je leptir (i ostale sprave) sranje...

Naravno, taj sav info možete naći na Youtubeu i netu, i tko si ne želi ili ne može priušiti trenera, bar mora ispravno naučit radit vježbe, ali opet je korisno imati nekoga tko zna i tko te kontrolira dal izvlačiš maksimum iz te vježbe.
Elven je offline   Reply With Quote