Ja imam recimo sada već poprilično staru gpu dosta dugo, znači
- nikad većih problema sa driverima, nit ičim. Tek sam ovo ljeto imao problema sa driverima kad nisam mogao instalirati nove na win7 (screen size bio sjeban). Pa sam samo morao vratiti starije. Kad sam instalirao win10 nikakvih problema.
- temperatura fenomenalna (mogu nabrojat na prste jedne ruke kad je prebacila 60C), tiha u tom režimu rada (~45% fan, ne pratim baš). U furmarku se možda malo čuje ako je maknita stranica sa kućišta a vent na 55-60%, u gamingu inače ne
- potrošnja mala (čak ni za današnje konkurente nije prevelika razlika u tom segmentu performansi - rx 460, rx 560, gtx 1050, a treba uzeti u obzir da je na 28nm i uskoro 6 godina stara).
- alt tabanje instantno, a boost na ovim starijim gpu ne postoji
- napredovanje softvera vidiljivo i sa ovako starim gpu. Prije par godina je amd sa softverske strane bio daleko iza nvidije (shadwoplay), a ovi stalno nepto nadograđuju napreduju. Evo ja i sa ovim čudom imam sad ichill, relive je kažu nadmašio shadowplay, novi monitoring program je fenomelnalan (fraps i msi afterburenr više ne koristim), radeon settings fenomenalan, frtsc i sl. pizdarijice. Kao da imam novu gpu.