Citiraj:
Autor Cuky
Evo bas pogledao Dunkirk. Meni recimo nije los film, jer sam od pocetka ocekivao bezaniju preko kanala, a ne "Spasavanje vojnika Rayana" tip filma (uzevsi u obzir vase komentare tu na forumu). Dapace, zanimljiv je film jer je uspio prikazat na jedan nacin koliko su sve radnje povezane. Uz to je i nekakva pouka da onaj tko se zbilja borio, pravi heroj, na kraju padne u ruke neprijatelja, a ovi drugi koji su bjezali (kukavice), njih se slavi i docekuje doma ko ratne heroje.
|
Vec je previse napisano o ovom filmu i ne treba duljit znam, i shvacam osnovnu premisu, al jbg to meni nije film. Ni u jednom momentu mi nista nije bilo napeto, nit me bolio kuki kome ce se kaj u filmu desit, prvo sam cekao da film pocne dok je trajao, a onda da zavrsi jer nikad nije poceo. Ako je osnovna premisa grupna emocija o strahu za goli zivot i predaji duha, i zamisao da nitko nije i da svi jesu glavni likovi, racunam da bi film trebao ucinit da mi je barem stalo da se neko izvuce, ili da nekog roknu u glavu. Ici cu cak i dalje, soundtrack je grozan kroz veci dio filma, u jednom dijelu je cak zamazana i kamera. Da ne velim da nisu docarali ni m od masivnosti evakuacije.
Ako su htijeli postici sve navedeno, i to je smisao i poanta, zanimljivo je da je trailer prilicno suprotnog karaktera... Uglavnom, samo moje razmisljanje, i razlog za ogromno razocarenje...