View Single Post
Staro 01.01.2018., 17:35   #1023
Arpa
Registered User

Datum registracije: Dec 2017
rušenje riga 6xSapphire nitro+ rx580 8gb

Pozdrav,

složio sam prvi rig sa 6x RX 580 nitro+ i počeli su se javljat neki problemi, a relativno sam nov u ovome pa bih cijenio svaki savjet.

Prvo sam mislio da je problem temperatura grafičkih koje su išle iznad 75°C nakon 10 minuta minanja etheriuma na claymoreu, ali sam ih spustio na 60-65°C tako da je sad to ok, svaka daje 30,5 Mh/s (Core clock:1250, memory clock:2200)

Problem je što se rig zna srušit/freezat, a ne znam iz kojeg razloga. zna se freezat dok minam i samo mi u claymoreu baci da sve grafe daju 0.0 Mh/s i tu ga moram ručno ugasit. Znao se freezat i dok ne minam, jedino šta sam imao otvoreno je afterburner, a claymore uopce nije ni radio.

Nikako ga ustabiliti, a najduže je radio 2 sata bez da se freeza/sruši na odličnim gpu temperaturama i Mh/s pa ne znam u čemu je problem.

Probao sam underclocakt memory na 2150, padne na 29.8 Mh/s, ali se i dalje rusi.
Probao sam underclockat i Core clock na afterburneru na +-1150 ali svaki put kad stisnem apply core clock mi vrati na 1250 i ne mogu ga promjenit.

Da li je možda problem u Windowsima, pa da se prebacim na Linux i simple mining (ali onda sam bacio novce za SSD :// )

Svaki savjet je dobro dosao
Arpa je offline   Reply With Quote