Tema: Automobili
View Single Post
Staro 31.12.2017., 18:31   #33372
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor wifi Pregled postova

kratko i jasno - DA! a ako imam skrenit livo na nekom od semafora, onda se prestrojavam nakon sto prodjem semafor prije tog na kojem moram skrenit...
autoput, cesta rezervirana za motorna vozila i brza cesta, se u odnosu na brze gradske prometnice (ne govorimo o cesticama s ogranicenjem 40-50) razlikuju samo utoliko sto po gradu imas i skretanja lijevo.

evo, pitanje: kad od solina ides u metro, za koji moras skrenit livo na ovom semaforu hoces li cilim putem vozit livom trakom?

ako produzis pravo jer mislis skrenit u Kastel sucurcu, par km dalje, gdje isto imas ovaj semafor hoces li se cilim putem vozit isto livom trakom?

eto, malo proguglaj ovu trasu ako ti nije poznata, pa mi reci koja normalna osoba bi vozila ovdje livom trakom jer skrece kilometrima dalje, a moze se prestrojit prije samog semafora:
a) bahata budala
b) nesposobna budala koja se ne zna prestrojit
c) apsolutna neznalica kojoj je sasvim svejedno u kojoj traci se vozi

os dokaz da se iz srednje ide van? objasni mi cemu ti sluze 2-3 izlazne trake? tako da ovaj iz desne onako izleti odma u livu od puste brzine?
ako izic smijes samo iz vanjske trake, onda ti je potrebna samo jedna izlazna traka...
O bogte mazo... Alo momak, tri trake na vukovarskoj su radi veće prohodnosti prometa i sve su jednakog prvenstva. Pa daj zamisli da se u centru po zelenom valu svi voze u desnoj traci i onda se prestrojavaju u lijevu samo ako skreću lijevo... Pa kolona bi bila do sesveta...
Preticajna traka se spominje u zakonu samo vezano uz autoput.
Što se ovih linkova tiče, da, mogao bi se vozit lijevom trakom cijelo vrijeme ako ne ugrožavam ili usporavam promet. Jerbo nije zabranjeno nit postoji obaveza za to da se vozim u desnoj. A ti mi lijepo nađi u zakonu gdje to piše da ja nisam u pravu. Ako se vozim po ograničenju, ne moram se maknut. Drugo je to što bi se ja maknuo nekom, bi, ako nema gužve ma vozi miško, i ubij se negdje, zabole me, al ja ti samo pričam da oni koji se ne žele maknut nekom ko vozi 150 kmh iako je ograničenje recimo 100 kmh, ne krše propis. Možemo mi sad naglabat jel tebi nešto glupo ili nije, i mene nekad neki svojom vožnjom idu na neku stvar pošto i ja malo oštrije vozim, ali ak se voze po propisima, moš se samo živcirat.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F