View Single Post
Staro 31.12.2017., 17:22   #21607
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
Pa činjenica je da se sramotiš.
Dunkirk se počeo snimati u svibnju 2016., a britanci su imali referendum o brexitu 23. lipnja 2016.

Tako da je ta blesava teorija već 100 puta ismijana na internetu.
A i ovo što je ranije Mladenxy napisao, kad je film uopće zamišljen...

Postoje pojedinci koj moraju u svemu tražiti teoriju zavjere i gurati politiku u ama baš svaki događaj, ali ne moraš nam te budalaštine servirati ovdje, pogotovo što se nisi ni najmanje informirao.
Ovo je običan povijesni film koji opisuje stvarne događaje i nema nikakve veze s bilo kakvom propagandom.
Stvarno me fascinira do koje granice se ide danas da bi se omalovažavao nečiji rad.
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Vidim isto je i na Rottenu

https://www.rottentomatoes.com/m/dunkirk_2017

Kritika 92% , publika 81%

Zanimljivo i ovdje isto
http://www.metacritic.com/movie/dunkirk

94% kritika, 8.4 publika

Ja npr. sam ga gledao dva puta, dajem mu 8/10 a nisam glasao nigdje
Sto ti znaš, vidiš da forumsko pučanstvo tvrdi drugačije. A nitko nije potrošio 20min da se malo informira o tom povijesnom događaju i koliko je film to prenio na platno.
Film nije flashy, pun CGI-a, blesavih dijaloga, itd
Pobogu, za one zračne borbe su koristili prave Spitfire, radili čistom nosače za Imax kamere, scena pada u vodu je snimljena sa pravim avionom i kamera se potopila, jer je avion potonuo puno brže nego su stigli skinuti kameru, pa su hitno avionom asa kamerom još potopljenom u vodi slali u specijalni studio za spašavanje mokrog filma...

Ima tih detalja masu, ali eto pce kritičari su svoje rekli
Citiraj:
Autor glista Pregled postova
Film je imao isključivu svrhu mladim generacijama Britanaca objasniti da niti ovu bežaniju (brexit) od Nijemaca ne treba gledati kao poraz, te da će to u perspektivi biti dobar potez.

Baš kao i tada, Britanci skupljaju prnje i bježe glavom bez obzira. Posramljeni, vraćaju se u domovinu, shvaćaju da ih vlastiti ipak ne dočekuju kao kukavice. Svi znamo kako je tada priča završila, a sada film jasno evocira te uspomene (u trenucima kada se u Britaniji među mladima sve glasnije počelo pričati o svrsi bijega iz EU).

Jeftina propaganda, niti prvi niti zadnji takav film...
daj se ne sramoti ovakvim glupostima, to tvoje je propaganda a ne film koji je zamišljen davno davno, a da si malo pogledao koji interview itd bi ti bilo jasnije
Gabre je offline   Reply With Quote