Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 29.12.2017., 14:16   #9099
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Pa ja bi ti eventualno preporučio Onkyo elektroniku, al u Magnat zvučnike nisam baš ziher. 20% popusta i nije tak loše, iako je manje od 25%.
Soba ti je dost velika, pa bi bilo dobro kad bi ipak negdje našao mjesta za samostojeće. Od 2.1 sistema u filmovima nećeš imati baš koristi - važnije je možda da imaš dva fronta+centar.
U muzici još manje, sub je dosta zeznut za postaviti, a realno će ti zauzet i više mjesta nego samo 2 zvučnka.

No ako gradiš baš 5.1......

Predlažem da pogledaš/uzmeš pojačalo/receiver na akciji, pa onda eventualno kreneš u potragu za zvučnicima.
Magnat koji si možeš priuštit za 5000 ukupno (sa pojačalom) i nije baš neko cvijeće, dok su ovi najjači modeli za kućno kino ipak druga priča - ali ti i koštaju.

Dosta se pričalo o važnosti sobe za Hi Fi u akustičnom smislu, a meni se čini da je u praktičnom smislu dnevna soba još veći kompromis za kućno kino - zvučnika posvuda, a jednom kad kupiš, kolko često upališ baš 5.1 ili 7.1, pa odvrneš da iskoristiš to što imaš? Navečer, kad se uglavnom gledaju filmovi, ako si u stanu pogotovo - baš i ne ide.

Druga stvar je ak imaš fini podrumčić i "media room", kak to naši američani (i kanađani ) delaju. Isto ko i soba za glazbu, zapravo, u odnosu na dnevni boravak kojim većinom raspolažemo. Samo kod HTa imaš (još) više zvučnika.
jean luc je offline   Reply With Quote