View Single Post
Staro 28.12.2017., 21:47   #97
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
zamaraš se previše, kakav crni cat6a :P mislim ako imaš para rokaj...

i ove spike da smeta struja, gdje stanujete, u trafostanici? kad smo renovirali stan, dao sam da se montiraju lan kabeli apsolutno svugdje (mislim da imam 3 ili 4 kabela u dnevnom do tv-a, 2 pored kauča, 2 u kuhinji i 1 u spavaćoj). i to ide 70% puta paralelno sa strujom , jedino šta lan kabeli terminiraju u špajzi,a struja u predhodniku di je razvodni ormar. doduše nisam stavljao konektore na sve kabele, stoje u rezervi ako budu ikad zatrebali, a imam spojeno 4 uređaja na njih i digod sam mogao testirat, link je gurao 100mbita. korišten najjeftiniji cat5 kabel, tj ono čega su se radnici domogli za malo para. po trasi, to je 30tak metera minimum, jer prati zidove.

tako da radit će... ne se sekiraj. osobito će cat6a radit. to je double shielded kabel, svaka parica ima svoj shield, i onda kabel ima shield. nema tog boga da se probije unutra.

edit - ne treba ti router sa optičkim portom, dobiješ ga od providera. ili dobiješ ont. tako da uzmi nešto jeftinije, a da ima gbit portove.
također, gotovo pa nemaš normalan client device koji ima triple chain, pa je imati triple chain na routeru beskorisno. valjda. osim ako ne povećava domet. nisam doma po tom pitanju.

Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. 28.12.2017. u 22:05.
jp_rv je offline   Reply With Quote