View Single Post
Staro 28.12.2017., 17:36   #545
piydek
Premium
Moj komp

piydek's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Lijep pozdrav svima.

Trebam savjet oko kupnje grafičke. Više-manje sam odlučio da bih uzimao ili 1070ti ili 1080, ovisno o cijeni (iako bi mi i 1070 bila dosta, ali rubno, budući da igram na 1440p). Moja konfiguracija je vidljiva ispod nicka.

Temeljno pitanje je oko toga koju verziju uzeti, te gdje kupiti. Važno mi je da kartica ima i dobar hladnjak te da i u load-u ne bude preglasna. Jednako tako, dulja garancija je plus. Malo bolje verzije ovih kartica kod nas su ili dosta visoke cijene (gledam na nabavi) ili ih nema.

Od onoga što sam gledao za ove dvije grafičke, čini mi se da evga, msi i gigabyte imaju nekako najbolje ponude, ali moram reći da iako svi hvale msi, prema njima sam razvio predrasudu jer su mi u relativno kratkom roku riknule dvije msi grafičke (gtx660 gaming na kojoj je prestao raditi jedan ventilator i zamjenska gtx760 koja je nakon vrlo kratkog vremena rada počela gubiti video output...obje su radile u dobro ventiliranom kućištu, bez prašine i na vrlo normalnim temperaturama).

Vidim da ovdje ljudi kupuju i preko webshopova u drugim zemljama EU (alzashop), a netko je linkao i evga-in EU dućan. Kako stvar stoji sa garancijom i zamjenama u slučaju da se nešto dogodi u ovakvim situacijama? Također, ima li problema sa prodajom kartice ako se prodaje prije isteka garancije, pa da potencijalni kupci neće uzeti nešto što ima garanciju kod vanjskog dućana? Pitam jer nemam iskustva u kupnji hardvera na ovaj način.

piydek je offline