View Single Post
Staro 28.12.2017., 17:13   #83
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Ha vjerojatno je bilo tesko ugurati to u sočivo tolikog raspona... a za Playmemories appove, da, steta, bilo ih je fora, mada je to vise bio gimmick. Doduse, Timelapse aplikacija je zakon No kod nas je ionako store nedostupan, ali moze se iskemijati zaobilaznim metodama...
Ma taj ND je ionako samo digitalni feature ako se ne varam...

Timelapse je genijalan, pogotovo s onim addonom koji se dodatno plaćao. Cijeli video s efektima renderira u aparatu i to još u kratkom vremenu.
SkyHDR i ovaj noviji, Digital Filter app su isto vrhunski. Izabereš hoćeš li kadar podijeliti na 2 ili 3 zone i za svaku izabereš različite postavke. Napravi 2 ili 3 fotke i spoji sve to u jedan RAW. Za pejzaže savršeno.

Touchless shutter...nemaš žičani okidač, a fotkaš duge ekspozicije sa stativa. Uključiš app i umjesto da stišćeš shutter, prođeš rukom ispred EVF-a da mu blokiraš senzor koji prebacuje između LCD-a i EVF-a. To mu aktivira shutter.

Prebacivanje fotki na mobitel kad ugasiš aparat...

Plaćanje sam riješio preko frendice koja je u UK. S njene kartice trošim na appove
Razmišljam o prelasku na A7RIII i ovo su male stvari koje će mi sigurno jako faliti.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote