Citiraj:
Autor machine88
Znači to je kvalitetnije od originalnog?
|
Ako se mene pita, da.
Recimo jeftiniji 4500 ima dosta kontrolne elektronike, skuži da je uređaj napunjen i prestane davati struju, dakle "štedi bateriju". Imaš kontrolu što se zbiva sa punjenjem, npr. trpi 4.5A opterećenje, odnosno maksimalno 2.9 A po portu, ako ti svijetli centralna plava lampica ima struju, ako počne bljesikat ide preko 4A i nemoj više dodavati uređaje. Imaš dodatni indikator za svaki USB port, dakle lagano žmirkanje ide 1000 mAh, stalno svijetli 1100 - 2000 mAh se "cucla" , brzo žmirka, opterečenje jeviše od 2000 mAh, spojeno a niš se ne zbiva, u pravilu je barem 90% napunjen uređaj ... a gle design in Swiss
Imam jedan dosta stari 4500 koji uredno puni sve što je doma i to brzo. I Mi6 koji je QC3 češće punim sa 4500 nego sa ostalim QC2 ili QC3 punjačem što imam doma. Uredno povuče na "narančastom" (2.9A) dijelu oko 2000 mAh i pun je za oko sat i pol na 100%, QC3 ga stigne samo do 80%, do 100% im treba skoro isto. To je punjač iz 2014 i dalje sve puni brzo i učinkovito. Nadživio S4, S4 mini, ...

Trenutno ga koristim za Xperiu P, ASUS ME572C (tablet), BV 5000, Xiaomi Mi6, S7, ...
Iskustveno, mislim da su ti punjači bolji i od orginalnih "od najjeftinijeg ponuditelja" za proizvođača.