View Single Post
Staro 28.12.2017., 07:53   #7186
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
po meni trenutno ako si blizu 2km od centrale,a nije ti dostupna optika ili kabel ,najpametnije ti je prvo raspitat se kod tcoma dali je dostupno priključenje na FTTC
to ti je ormarić koji glumi centralu,i lako je moguće da su ga negdje u tvojoj okolini postavili ,nedostatak je da se samo tcomovi korisnici trenutno a možda i trajno
mogu spajat na njih,znaći bilo bi malo skuplje ,ali bi imao i dobar internet a i opcije telefona nebi bile loše,ako to nije dostupno onda odeš u bilo koji tele2 shop i
uzmeš probnu sim karticu koja vrijedi par dana staviš u mobitel i provjeriš doma kako bi to radilo,ako si na 2km od centrale kako kod loše bi pokučni bio vjerujem da
bi bio bolji od bakra,bilo bi dobro da ga uzmeš bez ugovorne obaveze što bi značilo da router moraš sam kupiti,ali i da možeš uvijek izići iz usluge,a i vjerojatno
opcija sa FTTC,ako ti već nije dostubna biti će u sljedeće 2 godine gotovo sigurno,a i bežični internet nepodlježe istim pravilima kao "normalni internet" pa bi
izlaženje iz ugovora bilo gotovo nemoguće u slučaju recimo zagušenja mreže,što baš i nije rijedak slučaj pogotovo na obali.

sve drugo ti je isti k.... ovome što sad imaš -znaći te opcije biraš isključivo po cijeni.

-

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 28.12.2017. u 08:02.
skalar je offline   Reply With Quote