CR_VIPNETHRMF283PLUSV1.0.0B04
Je li ovo zadnja verzija firmwarea?
Prvi put sam kod roditelja otkad su Homebox uzeli. Jučer sam mjerio solidnu vezu, bez antena i namještanja 20/20 Mbps i oko 20 ms ping na 4G. Primijetio sam da se kod poziva prebacuje na 3G i danas sam primijetio da je zaglavilo na 3G. Pa sam odlučio ručno prebacit na 4G.
U automatskom modu šalta se između UMTS i DC-HSPA+, prvi kada je u leru, a drugi kada vuče promet. Jačina signala je u rangu -90 do -100 dBm. Na 3G brzine su najviše do 10/3, a ping oko 30 ms.
Kad ga forsiram na 4G upozorava da neće raditi pozivi. Jačina signala je oko -100 dBm,
aktualno mjerenje 14/10 Mbps, 24 ms ping. Sâmo surfanje radi odlično i na 3G i na 4G, a grafika kod 3G prikazuje jačinu signala 2 ili 3 od 5 crtica, a kod 4G četiri od pet crtica. Zašto onda preferira 3G?
Probao sam ga i restartirati. Nije pomoglo, i dalje preferira DC-HSPA+. Da nije možda do aktualnog opterećenja odašiljača?
EDIT: Bit će da je do odašiljača. Bez ikakvih dodatnih riktanja, router se sam spojio na LTE, signal je -101 dBm, a brzina 34/27 Mbps (i više) uz ping od 23 ms...