pozdrav..ne znam jel pišem u dobru temu pa ako treba neka moderator prebaci u neku drugu..
4.1. bih trebao dobiti Vip optiku 500/120 pa se raspitujem kako mi je najbolje to ostvariti..
problem je takav da jedan router ne može ni izbliza pokriti prizemlje i drugi kat kvalitetnim signalom (na 1. katu mi ne treba ništa osim telefona)..ideja mi je da na 2. katu ostavim router ISP-a do kojeg dolazi optika, a onda od tamo spustim cat6a kabel do drugog routera koji bi bio AP..taj drugi router bi mi bio u dnevnom boravku i od tamo bi provuko cat6a bužirom do svog PC-a..koliko čitam, cat6a kablu ne smeta EMI nešto značajno pa mu ne bi smetale električne instalacije u bužiru..oba routera bi bila blizu TV-a na svom katu radi (dns/sutra) uvođenja IPTV-a..znači provuko bi ukupno 20-30 metara cat6a kabla od njihovog routera do drugog routera i svog kompa..
pitanje:
1) da li bi tu bilo gubitaka između ta dva routera pa onda AP-a i mog PC-a? naravno, tiče se žičane veze.. pretpostavljam da ne ide ovako na sljepo, al zanima me što kažu vaša stručna mišljenja

2) imate li preporuku za router koji podržava 802.11ac? gledao sam ASUS RT-AC1200G+, ali čitam da se ljudi žale na njega zbog random reboota..ako može neki u rangu ~1000kn (ili možda nešto i skuplji ako je baš toliko bolji)
3) i imate li možda bolje rješenje kako da ostvarim to?
wifi mreža u prizemlju je potrebna za 4-6 mobitela i laptop, dok bi se PC spajal žičano..na drugom katu bitna za 2 laptopa i mobitel