View Single Post
Staro 27.12.2017., 12:50   #337
Zaggy111
Premium

Zaggy111's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
I meni stigao AOC s Alze, bez bed pixela koliko vidim Ghosting ne vidim, a ja se u to ne kužim baš. Kutovi gledanja su dobri, osim kad ga gledaš baš sa strane, znači kut u odnosu na ravninu monitora manji od 45.

Još par dojmova. Imam Dell u2312hm pa ću ga uspoređivati s njim makar su druga kategorija.
Kvaliteta izrade kućišta i postolja je prosječna, postolje se lagano zgrebe i čini mi se da je centar teže postolja trebao biti malo dalje nazad, jer kad monitor stoji pod 90 stupnjeva lagano ga je prekrenuti prema naprijed. Većina ljudi ga koristi malo tiltanog tako da nije problem. Samo postolje što se tiče "klimavosti" je isto prosjek, daleko ispod Dell-a, ali za normalni rad sasvim ok, ne planiram ga micati, zakretati itd.
Što se tiče boja, prikaza itd. kao nekom prosječnom korisniku mi se čini predobar, bez ikakve kalibracije boje žive, sve oštro. Kao što sam napisao gore boje se gube kad ste pod kutom manjim od 45 stupnjeva u odnosu na ravninu monitora. Po bojama mi se čini bolji od mog Della, recimo na razini novog Samsung tva kojeg imam doma (ne oled). Smeta me malo što je glassy ekran, nije strašno i zato su boje bolje, ali mat je meni zakon za rad, potražiti ću možda neku foliju za staviti na njega da bude mat. Backlight blend ima malo, ali je preko cijelog ekrana, nema "otoka" svjetlih, možda malo u lijevom donjem uglu, ali opet gotovo neprimjetno.
Od portova ima vga, dvi, display, hdmi i (što nisam vidio ranije) ulaz za sluške. U kutiji se dobije hdmi kabel, display port i kabel napajanja (standardni onaj).

Za 1.600 kn za Alzi (vrijedi gar. kod nas) ili 1.760 kod nas po meni je monitor apsolutni best buy za prosječnog korisnika, i da je 2.000 opet bi bio best buy. Za te novce svakako preporučam.

Zadnje izmijenjeno od: Zaggy111. 27.12.2017. u 15:48.
Zaggy111 je offline   Reply With Quote