Na bnetu sam, i nakon njihovog Technicolora TC7200 postavio sam navedeni Asus, najviše da mi odrađuje bežični dio. Ruteri su mi u dnevnom boravku i povezani žično. PC mi je u drugoj sobi i on se spaja bežično. U devetom kad sam se vratio sa godišnjeg vratio sam Asusa u mrežu (nosio sam ga na godišnji) i sve mi je radilo. Prije petnaestak dana pojavili su mi se problemi sa pucanjem interneta , i kako nisam znao di je problem svašta sam radio. Naletio sam i na ovaj thread, tako da sam došao do zaključka da bi problem mogao biti i u Asusu. Sad sam napravio situaciju da na Asusu imam samo računalo na 5G, i ugasio sam UPnP na Asusu. Ostali uređaji (mobiteli, tablet, Chromecast) se spajaju na Technicolor. Čini mi se da sad ne puca veza sa internetom. Asus je u AP modu.
E sad, slijedi problem i moje pitanje zašto. Na računalu imam brzinu 60/15 iako sam prije imao brzinu 115/15 (mislim da je tada Asus bio u ruter modu). I tu brzinu sam mjerio par dana zaredom i uvijek je takva. Na mobu u dnevnoj izmjerim 80/15 (mob na 2.4G na Technicoloru). Mogu li ikako na PC-u dobiti opet 115 download i kako? Pretpostavljam da samo na 5G i Asusu mogu dobiti download 115.
P.S. Sada sam mjerio sa mobom na istom mjestu gdje mi je PC i bilo je preko 100 download. To mi je bilo čudno, i onda sam skužio da sam na 5G na Asusu (ista lozinka pa mi se mob automatski spojio). Onda sam išao probati sa ženinim mobom i isto je download bio preko 100. Tako da sada mislim da je mrežna u PC-u (Asus USB-AC51). Instalirao sam drivere sa Asus USA stranice ali nije pomoglo, i dalje sam na 60/15 i neće brže. Čudno ali sve me je već pomalo počelo živcirati, tako da odustajem od prčkanja dok opet ne dobijem volju.