View Single Post
Staro 26.12.2017., 00:39   #999
problem_child
Premium

Datum registracije: Jan 2007
bok ekipa,

evo da i ja dam mali update i podijelim iskustva. Odlučio se početi s minigom i odluka je pala na iduću konfu koju sam začuđujuće brzo našao u domaćim shopovima (HGspot, protis, instar, svijet medija):

MBU: Asrock h110 pro BTC+
GPU: 6 x Graphic Card Sapphire AMD RX580 Nitro+ 4GB - ELPIDA memorija
PSU: 2x Power Supply Fortron Hyper 700W

Ostale komponente su neki low-cost dok sam rig složio sam od drveta po uzoru na https://www.youtube.com/watch?v=UWu2d6_bF5M

dugo je prošlo od kada sam zadnji put slagao konfu pa sam dosta vremena potrošio na spajanje napajanja () no ajde skužio nekako logiku (PSU 24 pin adapter, riser spojen na 6 pinski PCIe, grafička na 8 pinski + 6 pinski, što više railova odnosno kabela iskorištenih tim bolje da load bude izbalansiran, ne miješanje napajanja - jedna grafiška prima struju samo s jednog PSUa...) no vjerujem da to je to i malo n00b .

Podignuo windowse 10 pro, stavio AMD blockchain drivere iz 08/2017, skinuo sve alate (GPU-Z, polaris bios editor, ATI kmd patch, MSI afterburner, Utility TriXX 3.0, Claymore dual miner - friški) i počeo se igrati. U početku na eth miningu (ETH solo plus DCR ili kako se već zove) dobivao samo 22 MHs no uz ovaj bios mod: https://anorak.tech/t/sapphire-rx-58...mh-s-eth/30991 došao i do magičnih 30.5 MHs (na koliko sam i računao prije investicije). U isto vrijeme potrošnja na utičnici je ~1200 W.

E sad, kako sam malo nov u cijeloj priči imam par pitanja za koje bih molio dobre duše da podijele svoja iskustva:
1) Da li je ova potrošnja ok - meni se čini malo puno s obzirom na ono što sam čitao po forumu?
2) Dok mi Claymore cijelo vrijeme javlja 180 MHs ethermine mi javlja reported 180 dok average i effective su manji cirka 10-20%? Kako to izbjeći?
3) Imate li iskustva kako složiti nekakav watchdog? Tipa imam osjećaj da mi internet konekcija (Bnet 120/7) nije baš stabilna i da bi dobro došlo da se tu i tamo resetira i konfa i ruter? Da li ste imali problema s time? Tj ovo je pitanje i općenitije: koji monitoring uspostaviti i za koje sve servise?
4) ima li tko iskustva s dual minningom tipa ETH i SCa? Konrketno, whattomine mi kaže da je SC cirka 4$ mjesečno isplativiji ali nisam siguran da li mi je hash rate dobar (ETH padne na 140 MHs dok SC bude na ~4300 MHs).

Hvala na savjetima i komentarima!

Pozdrav

Zadnje izmijenjeno od: problem_child. 26.12.2017. u 00:54.
problem_child je offline   Reply With Quote