bok ekipa,
evo da i ja dam mali update i podijelim iskustva. Odlučio se početi s minigom i odluka je pala na iduću konfu koju sam začuđujuće brzo našao u domaćim shopovima (HGspot, protis, instar, svijet medija):
MBU: Asrock h110 pro BTC+
GPU: 6 x Graphic Card Sapphire AMD RX580 Nitro+ 4GB - ELPIDA memorija
PSU: 2x Power Supply Fortron Hyper 700W
Ostale komponente su neki low-cost dok sam rig složio sam od drveta po uzoru na
https://www.youtube.com/watch?v=UWu2d6_bF5M
dugo je prošlo od kada sam zadnji put slagao konfu pa sam dosta vremena potrošio na spajanje napajanja (

) no ajde skužio nekako logiku (PSU 24 pin adapter, riser spojen na 6 pinski PCIe, grafička na 8 pinski + 6 pinski, što više railova odnosno kabela iskorištenih tim bolje da load bude izbalansiran, ne miješanje napajanja - jedna grafiška prima struju samo s jednog PSUa...) no vjerujem da to je to i malo n00b

.
Podignuo windowse 10 pro, stavio AMD blockchain drivere iz 08/2017, skinuo sve alate (GPU-Z, polaris bios editor, ATI kmd patch, MSI afterburner, Utility TriXX 3.0, Claymore dual miner - friški) i počeo se igrati. U početku na eth miningu (ETH solo plus DCR ili kako se već zove) dobivao samo 22 MHs no uz ovaj bios mod:
https://anorak.tech/t/sapphire-rx-58...mh-s-eth/30991 došao i do magičnih 30.5 MHs (na koliko sam i računao prije investicije). U isto vrijeme potrošnja na utičnici je ~1200 W.
E sad, kako sam malo nov u cijeloj priči imam par pitanja za koje bih molio dobre duše da podijele svoja iskustva:
1) Da li je ova potrošnja ok - meni se čini malo puno s obzirom na ono što sam čitao po forumu?
2) Dok mi Claymore cijelo vrijeme javlja 180 MHs ethermine mi javlja reported 180 dok average i effective su manji cirka 10-20%? Kako to izbjeći?
3) Imate li iskustva kako složiti nekakav watchdog? Tipa imam osjećaj da mi internet konekcija (Bnet 120/7) nije baš stabilna i da bi dobro došlo da se tu i tamo resetira i konfa i ruter? Da li ste imali problema s time? Tj ovo je pitanje i općenitije: koji monitoring uspostaviti i za koje sve servise?
4) ima li tko iskustva s dual minningom tipa ETH i SCa? Konrketno, whattomine mi kaže da je SC cirka 4$ mjesečno isplativiji ali nisam siguran da li mi je hash rate dobar (ETH padne na 140 MHs dok SC bude na ~4300 MHs).
Hvala na savjetima i komentarima!
Pozdrav