Citiraj:
Autor X-Plosiv
NHF, 0onda si idiot ako ti u sudaru prva stvar ne bi bila kako zaštiti trudnu ženu na suvozaču. Auto je doletio, lupio nas sa moje strane, mi smo lupili sa drugim krajem parkirani auto i trebao sam sa nosom onda u kuću prekoputa ulice lupiti, ali sam uspio skrenuti volan i "parkirao" ga na trotoar kao da nije bilo ništa. A odmah u sudaru sam stavio desnu ruku na ženu jer sam se bojao da ne izleti. Ne znam da li su refleksi (prosječno budem barem 6h u prometu), ali to sam napravio. Pojas joj je malo stisnuo trbuh, zadržana 2 dana u bolnici zbog toga.
Mali koji nas je lupio je vozio circa 50-70 km/h, koliko sam shvatio od policije. Preletio je na kolnik kada je izgubio kontrolu, i onda samo skrenuo u nas, bez da je dotaknuo kočnicu, položio prije 5 dana
Ono što želim reći, većini ljudi koja kaže "auto je od A do B" gleda što jeftiiji auto, sigurno neće puknuti 20-30milja eura da bude od "A do B". A kada vidim u kakvim sve krntijama voze djecu, pa čak i djecu od 2g bez sjedalica, zgzozim se.
Što se tiče Hyndaia, meni je Elantra prekrasna, viđam ih par po Puli i uvijek slinim  
|
Znaš li zašto je pravilo da se sjedalica stavlja iza vozača a ne iza suvozača?
Nemoj me krivo shvatiti, ali ti si stigao reagirati i motati volan jednom rukom i držati osobu pored sebe drugom rukom nakon što te udario auto koji je vozio 50-70 km/h - citiram "bez da je dotakao kočnicu".
Pogledati crash test na 64 km/h, ali kako nije bilo frontalnog udara nego rotiranje, opet sumnjam da se nitko nije ni pomaknuo u sjedalu.
https://www.youtube.com/watch?v=_p6NSirNPYg
Izuzetno mi je drago da nije bilo fizičkih ozljeda, ali opet sumnjam u sve to ali neka ti bude.
I na kraju, mislim da bez obzira na istinitost ili neistitinost rasprave nije lijepo ikoga na forumu nazivati idiotom - no to je tvoja kultura.
Meni dosta. Povlačim se jer daljnja rasprava nema smisla.