View Single Post
Staro 22.12.2017., 20:34   #630
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Kompromisa ima svakako-iz razloga sto je razvoj crt ekrana realno prestao na prelazu milenija a proizvodnja je stala negdje 2006. Da je bilo malo drugačije tj da se nastavilo dalje sa razvojem i tvikanjem tehnologije sada za kupiti ne bi bilo samo tih starih kanti koje su u velikoj mjeri isluzene vec bi gledali u bolje svijetlije ekrane sa boljom geometrijom i ostrinom. Danas je pored svega ipak moguce nac polovan crt monitor koji ce posramiti lcd u puno stvari ali to nije bas laka zadaca, cak ni za znalca. Medjutim kada se nadje, vrijedi truda.
U prednosti zbog diagonale mislim prvenstveno na pc monitore jer doticni (dakle ekran manje diagonale) koji ima slicnosti u prikazu sa oled ekranima jedini postojeci je crt. Za crt televizorima preglomaznim kantama stvarno ne zalim niti malo jer su tu tanki ekrani donjeli svojevrsnu rezoluciju tj kino efekt su donjeli u domove prosjecnog korisnika sto je velika stvar. Jos da dobim oled bez djecijih bolesti ili lcd sa boljim vidljivim kutom i kontrastom-sreca bi bila potpuna.
Sto se tice televizora iskreno mi je zao puno vise plasma televizora nego crt televizora. Ta tehnologija je napustena dok je oled jos nedozreo i prakticki nekoliko godina lcd tv sa svim svojim prednostima i manama nije imao alternative sto je dakako lose.

Zbog zagasite slike i slabije ostrine jedno vrijeme sam samo čekao da nadjem vremena da ovaj f920b odnesem na krupni odpad. Jer kako god na lcd-ima ne trpim slab kontrast ili vidljivi kut tako necu gledat u crt slabije ostrine ili svjetline slike. Ovako sada je velika promjena i ostrina je izvrsna na dijelu ekrana gdje se prikazuje slika-neide na odpad definitivno

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 22.12.2017. u 20:57.
darkijas je offline   Reply With Quote