Citiraj:
Autor chomli
hm, imam jedan problem kojeg ne mogu dokučiti, a događa se od samog početka, i na ZTE 283+ i Huawei e5186.
Najčešće se dogodi kad je veza blago opterećena downloadom (čak i manje od 10% DL i UL). Naime iz nekog razloga na kraće vrijeme bez nekog pravila se ne može surfati (na više klijenata). Ping prema Vipovim DNS serverima ili googlovim prolazi, a ne možete npr otvoriti ni pingati index.hr. Neki drugi web radi. U nekim slučajima sav http stane, a veza je i dalje aktivna. Recimo gejmanje nikad ne šteka, p2p streaming ili neki drugi download ne stane.
Prvo sam mislio da je problem u broju konekcija, pa da p2p streamovi zaguše vezu, ali to mi se događa i s mikrotikom i fortigatom 30E (koji podržava nekoliko 10tis konekcija i gdje sam p2p podesio na low priority). Drugo sam sumnjao na DNS, a sad mislim da je možda problem u VIP-u
Ima li tko kakvih ideja?
|
Vezano za ovaj moj gore spomenuti problem - sad sam 99.9% siguran da je do VIP-a. Očito limitiraju maksimalni broj TCP konekcija. Posudio sam t-mobile sim karticu i ubacio je u huawei-a e5186, i niti jedan od gore navednih problema se nisu pojavili. Testiram već 3 dana...
Ako je ovo istina, onda stvarno za VIP