View Single Post
Staro 19.12.2017., 19:01   #21463
Newmie
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Nakon Force Awakens, nisam vjerovao da se može snimiti gori SW film, LJ me razuvjerio

Kontinuitet sa prijašnjim nastavcima je bačen u smeće još u FA, u LJ je kontinuitet čak i sa prijašnjim filmom nepostojeći.
Odjednom, svi u filmu su komičari a humor je gori od Marvelovog, negdje na razini mlađe djece osnovnoškolske dobi (demografiji kojoj je ruku na srce ovo smeće i namijenjeno).
First Order je crtićka verzija Imperija, stari likovi su uništeni a nove ne želim previše komentirati da ne moram stavljati spoiler.
Plot ne da ima rupa nego je čitav prvi sat filma sagrađen oko ogromne zapletne rupe
Ali koga briga za priču, imamo nove slatke kreature koje ćemo prodavati kao plišane igračke.

Likovi donose odluke za koje ne snose posljedice, no ipak pričamo o crtiću. Jedino što 100% funkcionira je ispunjavanje diversity kvote, jer je danas politička poruka u filmovima ionako zamjena za nedostatak solidne priče i smisla općenito.

Mislio sam da Mark Hamill pretjeruje kad nas je upozoravao na to kakav je ovaj film smeće, ali izgleda da ipak nije. Pogled na rotten tomatoes jasno govori o prilično sumnjivoj situaciji u kojoj "kritičari" o filmu govore u superlativima a ljudima se baš i ne sviđa.
Jasna stvar, kritičari koji su iskreno rekli kakvo je Force Awakens smeće od filma su doslovno prokazivani kao nedovoljno progresivni i nazadni, jer opet, bitan je etnički i rodni sastav glumaca, ne sam film. Sad su bili oprezniji.

Sve u svemu, rijetko viđeno smeće bez presedana, nemojte bacati novce na ovo.
Recenzija na bug.hr je pristojna, provjerite ako vam se da.

Ne znam što bih dobro o ovome mogao reći...zaboravite da je riječ o Star Warsu i nemojte ga promatrati kao takvog, onda dolazimo do još jednog modernog brainless filma sa puno cgi-a i eksplozija, valjda je ok za klince. Katastrofa.
Uh, u koliko se samo stvari ne mogu složit s tobom. Valjda se zato kaže da se ukusima ne raspravlja...
Newmie je offline   Reply With Quote