Citiraj:
Autor Prezime
Nešti idiota.., ponudit ljudima flat po pristojnoj cijeni sa pristojnim brzinama i ocekivat max 3000 ljudi u gradu velicine Umaga!!!
Za ne povjerovat da se tako veliki projekt kao Pokucni, moze dat u ruke idiotima.., samo u hrvatistanu 
|
Šta da rečem, tu smo gdje smo, jel.
Ali imam jedno pitanje, pa ako mi ti možeš ikako pojasniti.
Uzmem SIM karticu iz pokučnog, stavim u mob -radim mjerenja na istim mjestima u i oko kuće kao i sa pokućnim - brzine ostaju iste ( očekivano)-
Međutim sa SIM karticom u mobitelu odem bliže centru tj. bliže jednoj od baznih stanica i brzine se počmu penjati i do 50+ - vratim se nazad blizu kuće - brzine opet iz 2005. godine, a navečer se brzine penju ( doma ) oko 30 +/-...
Moje pitanje, šta se tu dešava...jesu li stanice opterečene ili nisu? jer približavanjem do same bazne stanice dobijem odlične brzine, signal i sve to zajedno. Dali bi u tom slučaju antene zaiste i pomogle? Ako bi ih montiranjem na krov usmjerio prema toj bazo?
Jel ako su stanice zaista pune, nebi imao onda veće brzine iako se njima i približavam? Mislim, očekivao biiste brzine gdje god da se nalazim.
Nisam pametan...