Citiraj:
Autor brmbo
Our ROMs features (Whats not in Global):
No possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu release
|
Ovo nije točno.
Ženin Redmi 3 pro koji je isporučen sa stock kineskim ROMom iz onog talijanskog shopa čije ime nećemo spominjati flashao sam dvaput u to doba najnovijim MIUI 7.5, stable i dev. Oba puta nakon flasha xiaomi.eu ROMa
zaključao se BL. Znači, regularni unlock, fastboot, flash TWRP i xiaomi.eu ROM kroz TWRP, sve po dokumentaciji. Rezultat - ROM radi, ali BL zaključan. Sranje je nastalo kad sam htio upgradeati prvi put, TWRP se buni da je BL zaključan. Oba puta sam morao majmunirati cijelo popodne da se iz tog sranja izvučem, flashati kroz EDL itd. Ne želim takvo iskustvo više nikad, na novijim mobačima u EDL se teško ulazi, treba kabel, testpointi, otvaranje moba itd. Ne, hvala. Čudno mi je kako je to sve skupa uopće radilo. Zaključani BL valjda ne bi trebao dopustiti boot custom ROMa.
Podrške ako se nešto sjebe s xiaomi.eu romom nema, na moj post ja forumu oko zaključavanja nisu se udostojili niti odgovoriti. Po postovima na forumu nisam jedini kojem se to dogodilo. Kasnije u MIUI 8 to su ispravili, tamo više ne zaključava BL.
Možda su EU ROMovi imali smisla nekad ranije kad xiaomi nije imao global verzije, ali nakon isprobavanja globala na Mi5 i R3, to radi sasvim pristojno, fali par featurea, nekom bitno, nekom nije, ali IMHO to da će taj ROM donijeti neki strašan SOT i ne znam kakvu brzinu i RAM management su bajke. I dalje je to MIUI sa svim svojim starim boljkama.