Bili sam blizu drugim poslom, pa svratio do emezzete. Svelo se na ova dva:
https://www.emmezeta.hr/multimedija/...ull-hd-led-tv/
https://www.emmezeta.hr/multimedija/...ull-hd-led-tv/
i uzeli bi jednog, no trgovci su me tamo naživcirali. Jedan kaže jedno, drugi drugo

Prvo jedan ženi za ovog sonya kaže da ne podržava HEVC koji dolazi 2018 ili 2019, te da samo sonyevi 4K podržavaju hevc, a za panasonica kaže da nema 5 god. garancije. Gledam ja koji kuratz jer sam ih proučio malo kući. Pokažem tom istom na mobu da ima 5 god. garancije, on kaže "valjda onda ima". Gledam po mobu vidim da oba podržavaju hevc. Pitam jednog mlađeg kad je prolazio, kaže sony ako je iz 2017 podržava hevc (a je iz 2017, a i logično je da podržava jer su ga mnoge zemlje već uvele kao standard), međutim isti kaže da panasonic ne podržava hevc
Pokažem mu na mobitelu, neki službeni panasonic site, samo talijanski - vidi ovdje piše da podržava, kaže on ma ne. Kaže ako druga serija brojeva kod panasonica ne počima sa 6 da nije HEVC. Ovo TX-40ES
403E. Jebe lud zbunjenog. Može li tko potvrditi ili demantirati?
Što se tiče slike sony je vrtio neki demo (pretpostavljam hdr), slika izgleda brutalno, te isto kao i na dosta skupljim modelima. Panasonic je prikazivao neku tekmu (fhd rekao bih, sd nije), te je bio stavljen među višestruko skuplje modele pa su mu boje i brightness izgledali slabije, ali IMO slika OK, to se ionako može čačkati. Zemaljske programe ne vrte, bio je jedan 123cm grunding koji je vrtio tekmu sa hrt SD mislim, slika očaj, al ajd.
Bilo dali uzet panasonica sa smartom i 5 god. garancije ili sonyja sa brutalnom slikom (gledao sam i feedback glede tog sonyja na njemačkom amazonu, vjerojatno šampion slike u tom budžetu), no samo 2 god. garancije... Zbunili me sa hevcom. Na kraju nisam uzeo ništa, reko razmislit ću još.
Bio kod bratića koji je došao iz dojčlanda. Na kraju nisam bio lud, to nije civilni tv, nego "hospitality" verzija, gdje nije dopušteno gostima da čačkaju programe, nego treba upisati neki kod da se otvori drugi izbornik. Inače njegova firma između ostalog radi poseban softver za televizore (koji često još nisu ni izašli na tržište) za potrebe hotela. Kad krene rasprodaja zaposlenici ih za 50-100 eura pokupuju. No problem je što on putuje avionom
Uglavnom taj tv je prvi samsungov 4K tv, barem za "hospitality" tržište, 40 ili 43"