Citiraj:
Autor wifi
i ovdje mozes slobodno rec da je ovo potrosnja na 50km...
Vozim Captura s tim motorom i na preko 40tkm je prosjek nesto manje od 7l/100km, combined sto bi ovi rekli...
|
Ugasi ECO mod i start stop i do 2 litre manje ćeš trošiti. Provjereno, napunio prvi rezervoar i koristio samo ECO, pa drugi rezervoar ugašen ECO, ali upaljen Start/Stop, i treći rezervoar sa svim ugašenim. Kad imaš oboje ugašeno, trošiš manje, koliko god smiješno zvučalo. Isti stil vožnje, iste dionice, ista kilometraža.
Clio Grandtour, ali slabiji model, 1.5 dCi sa 75 ks. Oko 5.5 sam trošio najviše, natovaren, 140 s tempomatom po autocesti ZG-ST-ZG
Prije oko 2 i pol mjeseca sam dobio novog (redizajniranog) i ovaj put ostavio da mjeri pređenu kilometražu i potrošeno gorivo od trenutka kad sam sjeo u njega.
Do ovog trenutka prešao 7253 km s 376 litara dizela (trpam unutra samo ovaj kvalitetniji, većinom na INI)
Ispada 5.18 l/100
Jednom mjesečno imam
ZG-RI-ZG
ZG-OS-SB-ZG
ZG-SK-ZG
ZG-ČK-VŽ-ZG
ZG-LJ-ZG
Ostalo je gradska vožnja po Zagrebu, s možda jednom dnevno po obilaznici s istoka na zapad i obratno. 140 po tempomatu. Ako su iznimke na rasporedu, male su i nisu bitne za statistiku.
7 litara na Capturu je previše, puno previše.
Prvi Clio koji sam imao, bez Start Stop sustava, taman kad je ta 4. gen. izašla je trošio najmanje pola litre manje nego ovaj koji ima Start Stop