Citiraj:
Autor darkijas
Mozda film nema neku eksplozivnu akciju ali zamisljen je jako dobro kao cjelina sa smislenim pocetkom i zavrsetkom. Koliko je to zapravo bitno i danas rijetko svjedoce mnogi sf filmovi koji se negdje pred kraj potpuno pogube sa vremenom-prostorom ili ono kad od silnih brzih scena i eksplozija od filma i ne vidis ista drugo.
Koliki je odprilike nativni kontrast panela na sony xe90 seriji. Ponekad ako pogledam te televizore u ducanu bas mi se ne cini crna "najcrnjija" cak ni kada se gleda izravno. Tj oni black barovi kao da bi mogli biti tamniji, ili mi se samo čini. Moj sammy kao da tu ne zaostaje niti malo. Bas bio volio doma si uzet jedan xe90 da se uvjerim u čuda falda
|
Mislim da je nativni kontrast na XE90 oko 1:800 ili 850. Znam da nije 1000 što je kao zahtjev za Dolby HDR ili kako se zove, a što ovaj tv neće podržavati kad se taj Dolby pojavi. Nije me baš puno briga za to...
Crna u black barovima nije 100% crna, tu ne može nadmašiti OLED, ali je jako blizu. Ali može u svjetlini, prikazu pokreta (120hz plus Sony X-reality pro procesor slike, najbolje na tržištu), bojama (triluminous je zapravo qled ako se gleda kako tehnologija funkcionira, samsung je to bolje izbrendirao), izostanku burn-ina i cijeni. Lagao bih da kažem da ne bi OLED, ali u pola cijene (sad je XE90 8500kn u Sancta Domenici, 55" model) daje valjda nekih 85, 90% tog doživljaja pa je za mene matematika bila laka
Doduše, ponekad imam osjećaj da imam malo light bleedinga u donjem desnom kutu. Što je neobično jer bi FALD trebao biti tamniji u kutevima. Dimming ga uglavnom pokrije. Općenito, dimming na ovom tv-u obavlja odličan posao, zbune ga samo presječene scene (pola tamno, pola blještavo) kad se taj blještav dio prenese i na black barove. No, ako je dobar film i rip, na to ne obraćam pažnju.
Passengers je ok film, kažem, prolazan. Svakako sam gledao puno lošije. Meni je vrhunac SF-a serija The Expanse i smatram da tu dubinu radnje i likova nije moguće ponoviti. Jedva čekam treću sezonu.
P.S. Review Passengers Bluray izdanja, da vidite zašto mi je to benchmark za kvalitetu slike
https://www.avforums.com/review/pass...y-review.13529
Imam i Life of Pi isto u nekompresiranom izdanju, i on je fantastičan vizualno (i odličan film, usput).
Inače sam zadovoljan HD ripovima od oko 10gb koji su puno ekonomičniji, ali ovo zaista pokazuje što 4K može.