Citiraj:
Autor darkijas
Koliki je odprilike nativni kontrast panela na sony xe90 seriji. Ponekad ako pogledam te televizore u ducanu bas mi se ne cini crna "najcrnjija" cak ni kada se gleda izravno. Tj oni black barovi kao da bi mogli biti tamniji, ili mi se samo čini. Moj sammy kao da tu ne zaostaje niti malo. Bas bio volio doma si uzet jedan xe90 da se uvjerim u čuda falda
|
Treba dobro kalibrirati sliku. Naime, može se postići gotovo oledovska crna ali je onda black crush problem. Evo kod mene, u potpunom mraku, kada se gleda film i gleda se slika, nema šanse da perifernim vidom vidiš nešto osim mraka ( crne boje kao mrak ) ako se pak gleda baš pomno vidi se da je na nekih 15% od apsulutne crne.
E sad, ako je upaljen HDR, TV automatski stavi brightness na max i onda nije to baš predobra crna, makar je opet ok, no imaš HDR supersvijetle scene itd..
Ako želiš sve, ZD9 i xe93 to upadaju.
S time da je basic OLED tv u HDR-u truba u odnosu na LED televizije ( govorim bazični modeli ne high end )
Moj savjet, poigraj se sa postavkama i garantiram da ćeš biti zadovoljan, meni osobno TV vrijedi svake kune.