Citiraj:
Autor zalman1
Na koji ti to način sudjeluješ? Kažeš on je u pravu i onda citiraš nešto što uopće nije bitno.
Ne znam jel treba opet reći, nikoga ne zanima da li pošta smije naplaćivati pakete od pola kilograma, gdje piše o naplaćivanju za sve male pakete?
Poštu nisi trebao kontaktirati (logično), inspektorat bilo kakav ne nadzire poštu, a HAKOM koji nadzire piše ono što im pošta izdiktira.
Ali svakako me zanima odgovor koji si dobio od svjetske poštanske unije, pa ako ga možeš kvotati.
|
Kažem da sam prošao različite institucije i dobio odgovarajuće odgovore (tvoje živozidske teorije zavjere ne bih komentirao kao niti slijed institucija koje očito ne razumiješ jer moram prošetati jetija prije spavanja pa ne stignem)
.
Naveo sam ti članak koji ti decidirano navodi da se mogu naplaćivati mali paketi. Očigledno se nisi podrudio pročitati pa dozvoli da ti copy pasteam
"
6
Where the service features below are subject to special charges in the domestic service, designated operators shall be authorized to collect the same charges for international items,
under the conditions described in the Regulations:
6.1 delivery for small packets weighing over 500 grammes;
a odgovor poštanske unije je onaj na koji se gornji referirao ali izvoli ga kako si i tražio:
Dear MR Jerkoff zalman1
We acknowledge with thanks receipt of your message relating to the postal services of Croatia.
In that regard, we would like to inform you that the Universal Postal Union is an intergovernmental organization and a specialized agency of the United Nations, whose International Bureau acts as a liaison, consultation and information body for its member countries and their designated operators. Accordingly, the International Bureau has no competency to intervene in domestic matters related to the execution or provision of postal services by designated operators of UPU member countries.
Nevertheless, the aforementioned complaint received by the International Bureau (along with this reply) will be forwarded in its entirety to the concerned designated operator for possible follow-up and resolution of the specific issues reported therein.
Kind regards,
Letter Post Team
Dakle pravilnik svjetske poštanske unije dozvoljava Hrvatskoj pošti da naplati male pakete što je ista uredila svojim cjenikom.
Ista organizacija nema baš nikakvog autoriteta nad HPom.
Razlika je što u pravilniku spomninju iznad 500g a naša pošta ne spominje težinu...
Je li ti sada jasno?