Ti logitech 5.1 ili 2.1 sustavi u odnosu za neke aktivne studijske monitore ili mali hifi za istu cijenu su nekako kao da uspoređuješ mikrovalnu i štednjak, nije uopće isti tip uređaja. A tko sluša glazbu na tim plastičnjacima i to im je dobro, to mi je kao da pečeš janje u mikrovalnoj...
Svi plastični subovi od firmi koje inače proizvode tipkovnice, koje sam čuo do sad su totalni one note. Stave mali driver u kutijicu s portom koji rezonira na 50hz, tu ima dosta snage da tutnjaju granate. Ovo ostalo sve prazno. Smiješno bude skroz.
Meni je samo tragično što za cijenu najboljeg logitech 5.1 sistema možeš taman dobit nove yamahe HS7 a ta usporedba je po meni komična za apsolutno sve namjene. Ja bi čak rekao i za gledanje filmova ali okej... ajmo rec da je to stvar ukusa.
Sa subom je malo problem taj da što su veče valne duljine (niža frekvencija) to su rupe od stojnih valova ogromnije. Zna se čak i dešavat da soba nije dovoljno velika da jako niske frekvencije uopće mogu rezonirat u njoj a ove malo više rezoniraju ovisno o razmaku zidova. I onda dobiješ totalno izdeformiran response.
Tako da u praksi forsirat sub u totalno nesređenu sobu koja to ne može podnijet... pa šta ja znam. Biraš između malo i puno a loše. Ni jedno ni drugo nevalja. Ako ti glavne kutije mogu izbacit nešto pristojno do 45-50hz ne isplati se trošit po meni.