View Single Post
Staro 15.12.2017., 10:51   #237
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Dobar si pištolj uzeo, mada rekoh, nisi morao, mogao si to odradit i s pjenom koja ima cjevčicu. Ako si uzeo pištolj, cjevčice nisi morao kupovat, one su za pjenu s cjevčicama. Nadam se da si uzeo i čistač pjene. Pjenu ne moraš skidat s pištolja nekoliko dana sigurno. Za moj pištolj garantiraju da može boca bit na njemu mjesec dana. Isprobano na 27. U svakom slučaju, kad si skroz gotov s poslom i ni pištolj ni pjena ti više neće trebat, skini bocu, no prilikom skidanja prije nego ju odviješ do kraja, stisni okidač. Moraš istjerat ono što je već u cijevi, ako ne stisneš okidač, izać će ti na grlo pištolja pa ti može ruke zasrat. Tad uzmi čistač, prvo malo nasprejaj grlo pištolja, pa onda malo nasprejaj i grlić boce pjene ako nije potrošena do kraja i onda skini pipac spreja i našarafi čistač na pištolj. Stisni okidač par puta da istjera ostatke pjene i onda ostavi pištolj par minuta da stoji. Nakon par minuta, stisni još par puta i onda skini čistač. Tad si ziher da je pištolj čist. Ako skineš pjenu a ne očistiš pištolj, onda si u banani. To su muke samo takve očistit pištolj od skrućene pjene, nekad i nemoguće.
Ovo nanošenje na slici je ok.
Hvala ti za upute ...još me samo zanima orijentacija boce kad je skidam stavljam. Nije važno ili ...?
Uz to , trebam ga zatvorit između špricanja?

Šta se toga tiče , mogli su nacrtat na pištolju bar + i -
Inace , s pištoljom dolaze plastične cjevčice za koje sam pretpostavio da idu na vrh istog a refuzo nema pa sam uzeo i taj pak.

Uzeo sam još i duple rukavice te zatvorenu zaštitu za oci ...a uz maske te skoro 300l po sekundi dotoka svježeg zraka u prostoriju , mislim da mi pjena nece nista.

Doduše , nemam 'šljem' ...

ali stiropol je lagan pa i ako krene padat glava je sigurna

Šalu nastranu ...jucer složio potporu od komada necijeg falšeg parketa kojeg sam našao kraj kontenjera.

Namjeravam nabit stiropol na 'okvir' (drzat ce ga cačkalice) i onda ga ljepit na strop ( zapet na pod) s alu šipkom na razvlačenje od starih ostiju.

Sad se miki vjerovatno prekrstio bar 2 puta jer namjeravam to bez skala , hoble i stiskanja guzice

Danas se odmaram i sutra počinjem radove.

Citiraj:
Autor m4dm4n Pregled postova
IMHO potrosio si vec puno previse para za na kraju lose rjesenje. Ak vec nisi raspolozen za fizicki posao, mogao si platiti majstora da ti rijesi na onaj nacin kak sam napisao i sad bi vec financijski prosao isto. Ovaj pistolj vise ziher ne budes koristio realno. Inace, o koliko kvadrata se ovdje radi?
Sve je u životu lako kad svališ na nekog drugog.
Ali eto ...nisam takav tip osobe iako bi mogao bit bez da me itko ikad pogleda krivo.

Avantura s prozorima i vratima je bila oko 550kn.
Šta se tiče stropa...4cm stiropol je 20kn po kvadratu.
10 kvadrata s pištoljem je 430kn. Plus 100tka za pjenu te čistac i skoro 100tka za ostale sitnice.
Ukupno 600tinjak za strop.

Toliko bi me koštali novi prozori s spuštenim knauf stropom natrpanim kamenom vunom?