View Single Post
Staro 15.12.2017., 00:18   #1
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Pomoć oko povezivanja rutera

Hej ekipa, trebao bi "malu" pomoć oko spajanja rutera i ostatka mreže.
Situacija je malo zaznuta tj. imam u igri t-com adsl koji izgleda ne mogu baš lako razvući po kući tj. između soba (radna soba, boravak za MaxTV i sl.) pa me zanima kako najbolje sve razvući po kući, ali bez kablova?
Mogu spojiti npr. router (Thomson TG782i wireless) i MaxTV u boravku, no ostaje mi pitanje "glavnog" računala u kući tj. onog koji se nalazi kod mene u radnoj sobi.
Mogu spojiti to računalo wlan karticom, ali ima li bolja opcija od toga pošto se u kući na wlan spaja još cca četiri smartphone-a, printer, tu i tamo prijenosnik i sl. pa ne želim imati lošu vezu s routerom zbog dijeljenja signala s ostalim uređajima?
Power line mi se ne čini kao ok opcija pošto kuća ima užasan nedostatak utičnica pa tako trenutno u radnoj sobi imam samo jednu utičnicu za struju i ne znam baš kako bi to radilo (mislim da ne najbolje).
Još ne znam koja brzina će biti u igri, ali vjerujem da će biti mizerija jer je upitno mogu li mi dostaviti i dodatni MaxTV prijamnik koji ide kat ispod (ali to me ne brine za MaxTV jer je naš na katu ok ).
Tako da koja bi bila najbolja opcija za spojiti router i glavni komp, a da nije kabal?
Postoji li opcija da npr. glavnom kompu dam prioritet na mreži?
Prvi put se susrećem s ovakvim slučajem, oduvijek sam komp povezivao kablom pa je sve bilo ok.
Možda da uzmem neki access point (koji, a da je do cca 300kn ili tako nekako te da je dostupan kod nas) koji bi bio na kompu i njega spojiti preko wlana s routerom?
Najvažnije je da komp ima ok vezu, a i da mogu ponekad odigrati neku online igru te da mi FTP radi bez greške kada se na wlan zakači par mobitela.

Hvala unaprijed na savjetima!

Poslano sa mog MHA-L29 koristeći Tapatalk

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote